eur:
388.88
usd:
360.79
bux:
68882.55
2024. május 7. kedd Gizella

Eb-selejtezők - Még sosem kezdtek ilyen rosszul a németek

Fennállásának legrosszabb selejtezőcsoportos rajtját mutatta be a német labdarúgó-válogatott, amely kedden az utolsó pillanatban kapott góllal 1-1-es döntetlent ért el Írország ellen az Európa-bajnoki kvalifikációban.

A világbajnoki címvédő három Eb-selejtezőmérkőzésen mindössze négy pontot gyűjtött, ilyen gyenge kezdésre pedig - a régebbi győzelmeket is a ma érvényes három ponttal számolva - még sosem akadt példa. Ugyancsak negatív rekordnak számít a német válogatottnál, hogy három találkozó után negatív a gólaránya (3-4).

Az eddigi legrosszabb német mérlegét az 1974-es vb-arany utáni csapat szolgáltatta: akkor az 1976-os Eb-selejtezőt három meccsen gyűjtött (átszámítva) 5 ponttal és 4-3-as gólkülönbséggel kezdte a válogatott.

A gelsenkircheni összecsapás után Joachim Löw szövetségi kapitány elismerte, hogy nem így képzelte a rajtot.

"Több pontot vártam az októberi meccsektől, de magunknak köszönhetjük az írek elleni döntetlent. Az utolsó 5-6 percben nem mi irányítottuk a játékot" - jelentette ki

A szakvezető - aki 23 világbajnokából csak 13-ra számíthatott kedden - közölte, néhány játékosánál hiányzott a szellemi frissesség, és még nem volt meg a megfelelő tempó és pontosság.

Szerinte nem is lehet elvárni, hogy ez után a vb után mindenki csúcsformában legyen. "De jövőre visszavágunk!" - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk

Horváth Péter a matematikaérettségiről: nagyon korrekt volt a feladatsor

A korábbi évekhez képest könnyebbnek mondható az idei matematikaérettségi – vélekedett az InfoRádióban Horváth Péter matematikatanár, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke. Saját tanítványain is azt látta, hogy a felkészült diákokat nem érhette komolyabb meglepetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Kis-Benedek József
biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×