eur:
389.24
usd:
361.93
bux:
68882.55
2024. május 7. kedd Gizella

Izland sporttörténeti sikert aratott Hollandia ellen

Kilenc vereség és egy döntetlen után történetében először győzte le Izland nemzeti csapata a holland válogatottat, a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezősorozat hétfői játéknapjának legnagyobb meglepetését okozva.

A legutóbb világbajnoki bronzérmes németalföldi együttes már az első félidőben kétgólos hátrányba került, miután az angol Premier League-ben, a Swansea-ban futballozó Gylfi Sigurdsson kétszer is betalált, s bár akadtak lehetőségei a hollandoknak is, a szigetországiak a második félidőben tovább növelhették volna győzelmük mértékét.

A vb-harmadik hely után a szövetségi kapitányi posztot a leköszönt Louis van Gaaltól átvevő Guus Hiddink egyéni szakmai mérlegét is tovább rontotta: azóta, hogy ismét leült a válogatott kispadjára, negyedik mérkőzésén harmadik vereségét volt kénytelen elkönyvelni.

"Előbb tartsuk kontroll alatt érzelmeinket, higgadtan elemezzük ki a holland futball jelenlegi állapotát, s csak utána beszéljünk arról, hogyan tudunk fejlődni tovább" - ajánlott megoldási receptet a támadások kereszttüzébe került szakvezető, akinek ez a második szerepvállalása a nemzeti együttesnél azt követően, hogy 1998-ban vb-negyedik lett az Oranjéval.

"Ez valóban roppant fájdalmas vereség" - foglalta össze érzéseit a hétfői meccs után Robin van Persie csapatkapitány, a Manchester United csatára, aki nem talált rést az izlandi védőfalon. Egyúttal védelmébe vette a szövetségi kapitányt:

"Guus fantasztikus edző" - jelentette ki, hozzáfűzve, szerinte nem tisztességes dolog Hiddink nyakába varrni a reykjavíki vereséget.

"Nyeregbe kerültek azzal, hogy elengedtük őket két góllal" - mondta magyarázat gyanánt a csúfos kudarcról Arjen Robben, a Bayern München szélsője, aki ezúttal elpuskázta összes ziccerét.

Ugyanakkor az izlandi diadal legfőbb összetevője az eredményességen túl a válogatott egységessége volt.

"Mindannyian harcoltunk egymásért is, ez a csapat közös sikere volt" - összegzett Kolbeinn Sigthorsson, a hazaiak éppen Hollandiában, az Ajaxnál légióskodó támadója.

A holland válogatott a hétfői újabb kisiklás nyomán, három mérkőzést követően mindössze három ponttal áll az A csoportban, mivel a szeptemberi nyitókörben szintén kikapott Csehországban. Barátságos mérkőzésen ugyancsak alulmaradt az olaszokkal szemben, csupán a kazahokat tudta nem kis nehézségek árán legyűrni a múlt pénteki Eb-selejtezőn.

A svéd Lars Lagerbäck vezette Izland a csehekkel együtt eddig mindhárom mérkőzését megnyerte a csoportban.

Címlapról ajánljuk
Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

Aréna
Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.

Horváth Péter a matematikaérettségiről: nagyon korrekt volt a feladatsor

A korábbi évekhez képest könnyebbnek mondható az idei matematikaérettségi – vélekedett az InfoRádióban Horváth Péter matematikatanár, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke. Saját tanítványain is azt látta, hogy a felkészült diákokat nem érhette komolyabb meglepetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Megindult a dollár, este is gyengül a forint

Megindult a dollár, este is gyengül a forint

Hétfő este az euróval egészen február óta nem látott szintre erősödött a forint. Ezt követően kedden nem látni nagyobb elmozdulásokat, az euróval szemben gyengülésben van a magyar fizetőeszköz. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×