eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Önmagát verte meg a magyar válogatott az első Eb-selejtezőn

Vereséggel kezdte az Európa-bajnoki selejtezőket a magyar válogatott. Pedig az utolsó negyedóra kezdetén úgy festett, Priskin góljával sikerül megnyerni a találkozót. Ám a hajrában két súlyos védekezési hiba két kapott gólt szült. A 2-1-es vereséggel a kiegyensúlyozott csoportban már az első mérkőzése után nagyon nehéz helyzetbe került Pintér Attila válogatottja.

Telt ház fogadta a két csapatot az új ferencvárosi stadionban. Minden túlzás nélkül állítható: a körítés akár egy Eb-mérkőzéshez is méltó.

Pintér Attila szövetségi kapitány újoncot avatott: az újpesti Balogh Balázs is bekerült a kezdő csapatba. A névsor: Gulácsi Péter - Vanczák Vilmos, Juhász Roland, Lipták Zoltán - Gyurcsó Ádám, Varga József, Tőzsér Dániel, Balogh Balázs, Dzsudzsák Balázs - Nikolics Nemanja, Rudolf Gergely. A korábbiakkal ellentétben nem a légiósokra épül a csapat, csak négyen (Gulácsi, Vanczák, Tőzsér, Dzsudzsák) érkeztek haza külföldi munkaadótól. 

Az első lehetőség a bátran kezdő északírek előtt adódott, Jamie Ward rosszul vette át a labdát. A másik oldalon Dzsudzsák Balázs vezélyeztetett. 
Az első negyedórában a vendégek a vártnál többet birtokolták a labdát. Egyelőre nagyon szerény a magyar válogatott támadójátéka. A legtöbb veszélyt Gyurcsó Ádám megugrásai jelentik. 
Viszonylag sok labdát elpasszolnak az északírek a saját térfelükön, de nem tud a magyar csapat mit kezdeni vele. 
Az utóbbi percekben erősödött a magyar nyomás. 
A félidő hajrájára ismét az északírek labdabirtoklása volt jellemző. A magyar csapat egyetlen ziccert sem tudott kialakítani a játékrészben. Sőt, a 43. percben Tőzsér hibája után Ward helyzetbe került, lövését Gulácsi bravúrral kiütötte, de középre. Szerencsére Lafferty nem találta el jól a labdát. 
A második félidőre Nikolics helyére Priskin Tamás állt, összeállt a győri Rudolf, Priskin kettős. 
A második félidő első negyedórája alacsony szyínvonalú játékot hozott. A kapitány ezért is váltott újra, Gyurcsó Ádám helyére Lovrencsics Gergő került a pályára.
Az eddigi legszebb magyar akció végén, a 63. percben Rudolf Lovrencsicshez passzolt, a poznani légiós lövését, Carroll szép vetődéssel kiütötte. 
Rudolf Gergely ígéretes lövése elkerülte a kaput. Utána lekocogott a pályáról, Kovács István állt a helyére. Cseréltek ismét az északírek is, Cathcart állt be. 
A 75. percben Tőzsér távoli lövése után Lovrencsics elől szögletre mentettek az északírek. Dzsudzsák Balázs szöglete után Priskin Tamás négy méterről a kapuba fejelte a labdát.
A 82. percben kiegyenlített az északír csapat. Lafferty betört a bal oldalon a tiozenhatoson belülre, középre adott, s a középen egyedül hagyott McGinn négy méterről az üres kapuba passzolt. 
A folytatásban Lipták nagy vágta után fontos helyzetben szerelt, de meghúzódott, cserét kért. Nincs már bevethető játékos. 
A magyar válogatott újabb gólt kapott emberhátrányban. Davis a jobb oldalon kapott labdát, beadott, s a Lafferty elől menteni igyekvő Vanczákról a labda a magyar kapuba került. 
A magyar válogatott nagy csalódást okozott vereségével, korábban az elődök minden mérkőzésen nyertek az északírek ellen. A második félidő egy szakaszának viszonylag jobb játéka nem tudta ellensúlyozni a hajrá rövidzárlatait. 

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×