eur:
388.87
usd:
360.46
bux:
68076.06
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Sikeresen fellebbezett a Ferencváros az UEFA-nál

Sikerrel fellebbezett a Ferencváros az Európai Labdarúgó Szövetségnél (UEFA), amely eltörölte a csapatra az Európa Liga-selejtezőben, a máltai Sliema Wanderers ellen rendezett párharc kapcsán kiszabott húszezer eurós pénzbüntetést.

A klub honlapja szerint a csütörtöki meghallgatáson képviselői a jogi és ténybeli érvelés mellett bemutatták a klub kirekesztés elleni kampányát és ismertették az új stadion beléptető rendszerét is. Az UEFA fellebbviteli bizottságának pozitív döntését - indoklás nélkül - faxon kapta meg az egyesület.

A Ferencváros az EL-selejtező első fordulójában szurkolói rasszista megnyilvánulásai és tiltott drapériák használata miatt kapta a büntetést, amely szektorbezárást is tartalmazott, ezt a - már letöltött - tételt fenntartotta az UEFA.

A zöld-fehérek a második fordulós rivális, a horvát HNK Rijeka ellen is kaptak büntetést hasonló okok miatt. Ennek kapcsán 50 ezer eurót kellene fizetnie a klubnak, ráadásul következő hazai nemzetközi kupamérkőzését zárt kapuk mögött kellene lejátszania a csapatnak, de az együttes ebben az esetben is fellebbezett.

Az OTP Bank Liga bronzérmese a második számú európai kupasorozat selejtezőjének első fordulójában kiejtette a Sliema Wandererst, majd a második körben kettős vereséggel búcsúzott a Rijekával szemben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×