eur:
385.9
usd:
355.33
bux:
0
2024. május 21. kedd Konstantin

Így úsztak ma a magyarok az Európa-bajnokságon

Hosszú Katinka, bár az ötödik legjobb idővel jutott a döntőbe, kihagyja a 100 méter gyors döntőjét a berlini úszó Európa-bajnokságon kedden. A címvédő Cseh László a legjobb idővel jutott a 200 méter vegyes szerdai döntőjébe. A szám másik magyarja, Verrasztó Dávid kilencedikként zárt.

Hosszú Katinka

, bár az ötödik legjobb idővel jutott a döntőbe, kihagyja a 100 méter gyors döntőjét a berlini úszó Európa-bajnokságon.

"Holnap 200 vegyesen és 100 háton indulok, a 100 gyors döntőjében viszont nem. Ahhoz valami egészen nagy időt kellett volna repesztenem, de nem vagyok elégedetlen, nagy versenyen most indultam először ebben a számban. A 200 gyorsra mindenesetre jó tapasztalattal szolgált" - indokolta döntését Hosszú Katinka az MTI-nek.

A hétfőn 400 méter vegyesen címét megvédve aranyérmes úszó a második elődöntőben harmadikként csapott célba 54.48 másodperces idővel, azaz három századdal elmaradt a délelőtti előfutamban elért egyéni csúcsától. A Vasas háromszoros világbajnoka szinte végig a harmadik helyen haladt a futamában, így nem volt kétséges döntős szereplése.

A címvédő Cseh László a legjobb idővel jutott a 200 méter vegyes szerdai döntőjébe. A 11-szeres nagymedencés Eb-győztes Cseh a második elődöntőben végig vezetve elsőként csapott célba 1:58.00 perces idővel, ami több mint egy másodperccel jobb volt, mint a délelőtti előfutamban elért 1:59.17 perc.

A 11-szeres nagymedencés Eb-győztes Cseh a második elődöntőben végig vezetve elsőként csapott célba 1:58.00 perces idővel, ami több mint egy másodperccel jobb volt, mint a délelőtti előfutamban elért 1:59.17 perc. Cseh László szerint "nyomni kellett végig", de jól bírta a tempót.

"Holnap a két német között döntőzök, úgy gondolom, 1:57 perchez közeli idő kell, de én akkor lennék nyugodtabb, ha 1:57-en belülre kerülnék" - tette hozzá.

Verrasztó Dávid ugyanebben a futamban hiába javított nyolc tizedet délelőtti teljesítményén, hatodikként ért célba 2:00.43 perccel, ami azt jelentette, hogy 11 századdal lemaradt a fináléról, kilencedikként zárt.

"Hát ez nem sikerült... Tizenegy század hiányzott a döntőhöz, bosszantó, de ma valahogy nem állt össze az úszásom."

Kozma Dominik a harmadik legjobb idővel jutott a 200 méter gyors szerdai fináléjába.

A Kőbánya SC versenyzője az első elődöntőben óriási lendülettel kezdett, előnyét fokozatosan növelve már egy testhosszal vezetett 150 méternél, így könnyedén nyerte futamát 1:46.89 perces idővel, ami több mint egy másodperccel volt jobb annál, mint amit a délelőtti előfutamban (1:47.99) úszott.

"Újabb egyéni csúcsot úsztam, megnyertem az elődöntős futamomat, igazán jó napon vagyok túl. A holnapi döntőben további kemény tizedeket szeretnék javulni, mert dobogós akarok lenni"- mondta Kozma.

A második elődöntőből aztán a szám háromszoros címvédője, a német Paul Biedermann és a hétfőn 400 méter gyorson aranyérmes szerb Velimir Stjepanovic ért el nála jobb időt, de csak két, illetve egy tizeddel.

Címlapról ajánljuk
Szakértő: észbontó tempóval csapódhatott a szállodahajóba a motorcsónak
Verőcei tragédia

Szakértő: észbontó tempóval csapódhatott a szállodahajóba a motorcsónak

A kishajót egy 190 lóerős motor hajtotta, ebből és a "nagy csattanásból" arra lehet következtetni, hogy erős volt a tempó - no meg a motorcsónak sérülései is ezt támaszthatják majd alá a Mahosz szóvivője szerint. A szállodahajó kapitánya segítség elmulasztása miatt őrizetben van.

Megrendítő vallomások a színészlegendától – könyv Benedek Miklósról

A Nemzet Színésze zárkózott ember hírében állt, idősebb korára azonban feloldódott, és megannyi sikeres szerep után a legnagyobb kihívással birkózott meg: saját magáról mesélt életrajzi könyvében, melynek megjelenését nem érhette meg, ugyanis január 9-én elhunyt. A könyv megírásában egy régi jó barát, Vajda Katalin volt a segítségére, akinek köszönhetően egy mellbe vágóan őszinte vallomást olvashatunk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×