eur:
390.47
usd:
364.17
bux:
68385.64
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Kozák: Nagyon sok munka áll a győzelmek mögött

Kozák Danuta 10-szeres világbajnokként tért haza Moszkvából. A MOL-csapat kajakozója az év két fő versenyén összesen 5 aranyat nyert.

Tökéletes évet zárt Kozák Danuta 500 méteren egyesben és négyesben, a szegedi Világkupa és a brandenburgi Európa-bajnokság után a moszkvai vb-n is győzött ebben a két számban. A MOL-csapat kajakozója egyúttal folytatta a londoni olimpia óta tartó sikersorozatát, 2012 óta a női mezőnyben ezen a távon senki nem örülhetett nála többször a sportág legrangosabb versenyein.

"Nagyon örülök, hogy sikerült megvédeni a világbajnoki címeket. Mindenki papírformának gondolja, de nagyon sok munka áll a győzelmek mögött" - mondta az Újpest kétszeres olimpiai bajnoka.

Kozák Danuta 500 egyesben meggyőző hajrával nyert új-zélandi riválisa, Lisa Carrington ellen, a négyesnek pedig nem volt ellenfele Moszkvában sem. Ez az egység 2009 óta mindig megnyeri az év fő versenyét, hatból ötször Kozák Danuta is részese volt a sikernek.

Kitért arra is, hogy 200 méteren az Európa-bajnoki győzelem után most azért nem tudott a dobogóra állni, mert a rajt előtt a hangzavarban nem hallotta a figyelmeztető jelet.

"Még keresem a szavakat, mert a pályám nem volt rossz, de a rajtom nagyon megkésett" - ismerte el.

Kozák Danuta pénteken egy meghívásos versenyen vesz részt Portugáliában, majd a hétvégén a szolnoki országos bajnoksággal zárja a szezont egyesülete, az Újpest színeiben.

További részletek: molcsapat.hu

Szerző: Farkas Dávid

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Az egész világ baját megoldaná egy apró olajmonarchia, de ennek megkérik az árát

Az egész világ baját megoldaná egy apró olajmonarchia, de ennek megkérik az árát

Számos konfliktus zajlik jelenleg a világban, amelynek egyelőre nem látszik a megoldása. A nyílt fegyveres összecsapások a világ nagy részének többnyire nem áll érdekében, ezért ilyenkor viszonylag hamar felbukkannak azok a szereplők, akik megpróbálnak közvetíteni a szemben álló felek között. A 21. században egyre gyakrabban merül fel a hasonló ügyeknél a Perzsa-öböl apró olajmonarchiája, Katar neve. Emögött pedig hosszas építkezés, de komoly stratégiai célok is felmerülnek. Elemzésünkben annak járunk utána, hogy pontosan mi motiválja Dohát a békés rendezések elősegítésében és mit nyerhet ezzel pontosan az ország.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 30. 12:47
×
×
×
×