eur:
389.39
usd:
363.17
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Úszó Eb - A kapitány öt magyar aranyra számít Berlinben

Kiss László, az úszóválogatott szövetségi kapitánya öt magyar aranyat, összesen pedig tíz érmet vár a berlini Európa-bajnokságon.

A német fővárosban jövő szerdán a nyíltvízi versenyekkel rajtoló Eb-n elsősorban Hosszú Katinkát - őt több számban is -, Cseh Lászlót és Gyurta Dánielt várja az első helyre a szakvezető, aki másokban is bízik, s titokban arra számít, hogy a medáltermés még a kalkuláltnál is gazdagabb lesz.

A kapitány a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) pénteki sajtótájékoztatóján azt is megemlítette, hogy a mostani lesz pályafutásának 33. Eb-je, amelyen azonban tudja, nem ismételhető meg a tavalyelőtti siker, amikor is Debrecenben minden idők legeredményesebb Európa-bajnokságát zárta a magyar csapat a 26 éremmel, benne 9 arannyal.

Az eseményen jelenlevő világ- és Európa-bajnok Hosszú Katinka, a 12 férfi és öt női úszó alkotta válogatott legsokoldalúbb tagja, aki 10 számban indul, konkrét helyezésekről nem beszélt. Annyit azonban elárult, hogy az elmúlt egy évben is sokat fejlődött, s még annál is jobb formában van, mint volt a tavalyi barcelonai vb előtt.

Az eddig 11 Európa-bajnoki címet a magáénak valló Cseh László korábbi sikerszámában, 400 m vegyesen ezúttal nem áll rajthoz, ám mindent megtesz, hogy 100 m pillangón és 200 m vegyesen a legjobb legyen Berlinben.

"Erre reális az esély, csak le kell győzni az ellenfeleket" - fogalmazott Cseh László.

Az olimpiai, vb- és Eb-aranyérmes mellúszó, Gyurta Dániel, aki telefonon, a hódmezővásárhelyi edzőtáborból jelentkezett be a sajtótájékoztatóra, megerősítette, hogy fő számában, 200 méteren nem indul. Annál erőteljesebben készül a 100 méterre, s bizakodó, mert - szerinte - a formája nagyon jó.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a kontinensviadalról az M1 minden nap élőben közvetít. Riskó Géza, az MTVA sportfőszerkesztője elmondta, hogy a várakozás szerint a budapesti vízilabda Európa-bajnokság után a berlini Eb is az egyik legnézettebb műsora lesz a magyar televíziónak.

Az MTV képernyőjére kerül a szeptember 5. és 7. között esedékes nyíltvízi junior úszó-vb is, amelynek Balatonfüred ad otthont. A korosztályos világversenyt a FINA, a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség - miután elvette Izraeltől - nemrég négy jelentkező közül ítélte oda Magyarországnak. Gyárfás Tamás, a MÚSZ elnöke utalt rá, hogy kevés idő áll rendelkezésre, de erre senki nem hivatkozhat, s a lehető legjobb vb-t akarják lebonyolítani Balatonfüreden.

A médiaeseményen - már a 2021-es budapesti világbajnokságra előretekintve - hosszú távú együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Úszó Szövetség és a Magyar Telekom távközlési és telekommunikációs vállalat.

Címlapról ajánljuk
Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi – Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi – Híreink az ukrán frontról csütörtökön

ATACMS típusú nagy hatótávolság rakétákkal lőtte az ukrán haderő Luhanszkot, több tucat orosz katona meghalt. Támadás érte Odesszát, legalább 13 áldozatról tudni, többnyire civilekről. Valószínűleg kilőtt az orosz haderő egy amerikai HIMARS-rendszert. Az orosz haderő tovább nyomul Ocseretinétől nyugatra. Ukrajna szerint 120 összecsapás történt 24 órán belül az orosz alakulatokkal. Svájcban béketárgyalás lesz a háború lezárásáról, de Oroszország nem megy el. Moszkva ma bejelentette: orosz kézre került a donyecki Berdicsi. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×