eur:
387.15
usd:
358.7
bux:
68917.55
2024. május 13. hétfő Imola, Szervác

Löw: tíz év munkája érett be Rióban

Hosszas előkészítő munka gyümölcsének tartja a világbajnoki címet Joachim Löw, a vasárnapi döntőben Argentínát hosszabbítás után 1-0-ra legyőző német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

A szakvezető kiemelte, a program tíz éve kezdődött el, amikor még Jürgen Klinsmann segítőjeként dolgozott a csapat mellett. "Csaknem 50 napot töltöttünk most együtt, de ez a projekt 2004-ben indult el. Az a siker titka, hogy folyamatosan fejlődtünk, még akkor is, ha az utolsó lépést korábban nem tudtuk megtenni a nagy tornákon" - mondta.

Az 54 éves tréner hangsúlyozta, az általa tanítottakon túl a háttérben ott vannak a hagyományos német értékek is, mint a kemény munka és az, hogy sosem szabad feladni.

"A Bundesligának és a németországi edzőközpontoknak hatalmas szerepük van ebben a diadalban. Amikor a 2000-es és 2004-es Eb-n is a csoportkör után búcsúztunk, akkor a padlón voltunk. Ekkor elhatároztuk, hogy edzőcentrumokat építünk, hogy technikailag jobbak legyünk."

Löw szerint az első jeleket akkor lehetett látni, amikor 2010-ben az elmúlt 76 év legfiatalabb német együttesével bronzérmet nyertek és támadó stílusukkal sok rajongót szereztek.

"A Bundesliga-klubok egyre fiatalabb játékosokat emeltek be az első csapatukba, nagyszerű munkát végeztek és hálás vagyok nekik" - tette hozzá.

Németország története negyedik világbajnoi címét szerezte meg vasárnap.

Címlapról ajánljuk

Több mint ezer vendégmunkást küldtek el az iváncsai akkumulátorgyárból, de nem történt elbocsátás

Lefelezik az iváncsai akkumulátorgyár dolgozóinak létszámát, igaz, a dél-korai SK Innovation üzemében csak a kölcsönzött munkaerőtől válnak meg – mondta az InfoRádióban Székely Tamás, a Magyar Vegyipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége elnöke. Fónagy János parlamenti államtitkár közölte: az elküldött dolgozók máshol kapnak munkát, a megélhetésük biztosított lesz.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.14. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×