eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Vb-2014 - James Rodriguez a kolumbiai hős

Mindkét szövetségi kapitány James Rodriguezt méltatta, miután a középpályás duplájával Kolumbia kiejtette Uruguayt a brazíliai labdarúgó-világbajnokság szombati nyolcaddöntőjében.

Rodriguez előbb a 28. percben egy félfordulat után, 23 méterről lőtt bombagóllal szerzett vezetést együttesének, majd az 50. percben egy tökéletesen végigvitt támadás után 6 méterről vette be az uruguayi kaput, ezzel beállítva a 2-0-ás végeredményt.

A Kolumbiát történelme során elsőként a vb legjobb nyolc csapata közé vezető José Pekerman a 22 esztendős játékos kvalitásait méltatta, s kiemelte, fiatal kora ellenére kiválóan kezeli a nyomást:

"Ennyi idősen sem okoz gondot számára a felelősség, olyan rutinnal kezeli a döntő szituációkat, amilyet más játékosok sokkal később érnek el" - dicsérte a 64 esztendős argentin szakember a tornán eddig mind a négy mérkőzésén betaláló középpályást, aki jelenleg 5 találatával vezeti a góllövőlistát.

Az ellenfelet irányító Oscar Tabarez Diego Maradonához, Lionel Messihez és Luis Suárezhez hasonlította Rodriguezt:

"Az ilyen labdarúgóknak különleges adottságuk van. A látottak alapján úgy gondolom, hogy ő a világbajnokság legjobb játékosa."

Az uruguayi csapatkapitány, Diego Godin a mérkőzést súlyos eltiltása miatt kihagyó támadó, Luis Suárez hiányáról beszélt a találkozó után:

"A legfontosabb játékosunk, nagyon megéreztük a hiányát" - mondta a 28 esztendős védő, aki elismerte azt is, nem a csatár távolléte volt a kiesés egyetlen oka.

Suárezt a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) csütörtökön kilenc mérkőzésre és a futballal kapcsolatos mindennemű tevékenységtől négy hónapra tiltotta el, mert az olaszok elleni 1-0-ra megnyert csoportmeccsen megharapta Giorgio Chiellini vállát.

Kolumbia a Chilét tizenegyesekkel kiejtő házigazda Brazíliával találkozik jövő pénteken a torna negyeddöntőjében.

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 16:25
×
×
×
×