eur:
388.99
usd:
363.57
bux:
68271.65
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Így sorsoltak a labdarúgó NB I - ben

Elkészült a labdarúgó NB I következő, 2014-2015-ös idényének sorsolása. A párosítás beosztásánál több szempontot is figyelembe kellett venni.

Az MLSZ Versenybizottsága hétfőn délután elkészítette a labdarúgó NB I 2014-2015-ös idényének sorsolását. A testület a párosítás előkészítésekor több szempontot: a klubok kéréseit, nemzetközi kötelezettségeit, valamint a júliusi magyarországi U 19-es Európa-bajnokságot is figyelembe kellett venni.

Ahogy az MLSZ internetes oldalán olvasni lehet, a korosztályos Európa-bajnokság miatt a viadalnak otthont adó négy stadionban, az újpesti Szusza Ferenc Stadionban, a pápai Perutz-stadionban, a győri ETO Parkban és a felcsúti Pancho Arénában az első fordulóban nem rendezhetnek mérkőzést.

Fontos volt, hogy elkészült a nemzetközi kupákban induló magyar klubok sorsolása is, így a bajnokok Ligájában és az Európa Ligában szereplő csapatok is ellenfelet kaptak az UEFA hétfői sorsolásán is, ennek megfelelően kellett elkészíteni a nemzetközi mérkőzésekhez közel eső találkozók beosztását elkészíteni.

Az UEFA hétfői sorolásán kiderült, hogy a Debrecen a Bajnokok Ligája-selejtező második fordulójában az északír Cliftonville együttesével találkozik, Diósgyőr és a Ferencváros is máltai ellenféllel találkozik a labdarúgó Európa Liga selejtezőjének első fordulójában, a DVTK a Birkirkarával, a zöld-fehérek a Sliema Wanderers-szel, míg a Győr a második fordulóban a svéd Göteborg és a luxemburgi Fola Esch párharcának továbbjutójával találkozik majd.

A stadionépítések és felújítások miatt több klub is kéréssel fordul a szövetséghez a sorsolás előtt, arra kérve az MLSZ-t, hogy a hazai mérkőzéseik beosztásakor vegyék figyelembe az ott zajló rekonstrukciós munkálatokat.

Hamarosan kezdődik a Sóstói Stadion felújítása Székesfehérváron, ezért a Videoton kérte, hogy sorsolása ellentétes legyen a Puskás Akadémiáéval, így a Felcsúton rendezheti hazai mérkőzéseit.

A Diósgyőr a stadionja tavaszi felújítása miatt kért számára megfelelő sorsolást. Az Újpest és a Kecskemét stadionja tavaszi felújítása miatt ősszel szeretett volna minél több hazai mérkőzést játszani. Az új arénáját hamarosan felavató Ferencváros azzal fordult a Versenybizottsághoz, hogy az első és második fordulót idegenben játszhassa le.

Az NB II-ből feljutó csapatok, a Dunaújváros és a Nyíregyháza hogy teljesíteni tudják a licencfeltételeket, azt kérték, hogy ne hazai mérkőzéssel kezdjenek. Biztonsági szempontokból az Újpest és a Ferencváros, valamint a Honvéd és az MTK ellentétes sorsolást kaptak.

Az első fordulóban a bajnok Debrecen régiós riválisát, a Nyíregyházát fogadja, a Győr Paksra utazik, a Ferencváros Kecskemét lép pályára, a Videoton pedig a Pápát látja vendégül. Az Újpest-Ferencváros mérkőzést a 8. fordulóban rendezik szeptember 20-án.

Hanganyag: Szabó Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×