eur:
389.62
usd:
363.48
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Büntetést kaphat a vámpírkodó Suarez?

Ismét harapásával hívta fel magára a figyelmet az urugay Luis Suarez. Az uruguayi csatára a dél-amerikai válogatott olaszok elleni 1-0-ás győzelme közben megharapta ellenfelét.

Újra harapott az urugayi Luis Suarez. A dél-amerikai együttes csatára mintegy negyed órával a mérkőzés vége előtt,miközben a beadást és a labdát várta, hirtelen beleharapott az olasz Giorgio Chielleni vállába.

Az eset után mindketten a földre estek, a harapás nyoma ott maradt a védő vállán. Az esetet azonban nem látta sem a játékvezető, sem az asszisztensei, így az urugayi támadó megúszta a kiállítást, pedig Chielleni még a mezét is lehúzta a válláról, hogy megmutassa a harapásnyomokat.

A kiállítást igen, az eltiltást viszont nem biztos, hogy megússza Suarez. A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség a meccs után közölte, hogy eljárást indít, megvizsgálják a bizonyítékokat, ez alapján döntenek majd.

Jim Boyle, a FIFA alelnöke, akit a Sky Sports észak-írországi otthonában ért el azt mondta: semmi kétség, Suárez fantasztikus futballista, de már nem először fordul elő, hogy cselekedetével kihívja maga ellen a világ haragját. A FIFA-nak alaposan ki kell vizsgálnia az esetet - tette hozzá a sportdiplomata.

Sajtóértesülések szerint akár 24 hónapos eltiltást is ki lehet szabni rá. Világbajnokságon eddig a legnagyobb büntetést, nyolc meccses eltiltást az olasz Mauro Tassotti kapta, mert az 1994-es vb-n eltörte a spanyol Luis Enrique orrát.

Suarez eltiltása azért sem lenne meglepő, mert többszörös visszaesőnek számít, ez ugyanis pályafutása harmadik harapása.

Az urugayiak klasszisát tavaly tíz mérkőzésre tiltották a Premier League-ben, mert a Liverpool játékosaként megharapta Braniszlav Ivanovicsot, a Chelsea védőjét. Suarez 2010-ben harapott először, akkor még az Ajax csatáraként, a PSV játékosa Ottman Bakkal vállába harapott bele, a holland szövetség akkor 7 meccsre tiltotta el.

Luis Suarez az eset után csak annyit mondott az újságíróknak, hogy előfordul az ilyesmi meccseken. A csatár a televíziós felvételek ellenére azt mondta, küzdöttek Chiellinivel a tizenhatoson belül, aki a vállával nekiütközött a szájának, és az egyik foga megsérült.

Chielleni indulatosan reagált Suarez nyilatkozatára, szégyennek nevezte a csatár tettét, és azt, hogy szerinte a meccset a játékvezető döntötte el, mert láthatta volna a harapásnyomokat. Szerinte a bíró kettős mércét alkalmazott. A meccset az urugayiak nyerték meg Godin góljával, így a dél-amerikaiak jutottak a nyolcaddöntőbe.

Hanganyag: Szabó Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×