eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

"A franciák számára az első igazi teszt következik".

Két, az első körben győztes európai válogatott találkozik egymással este kilenc órától Salvadorban: Svájc és Franciaország. A helyszín, Bahia állam székhelye jó meccset ígér: ott vertk meg a hollandok a spanyolokat, a németek pedig a portugálokat.

Jobb mérkőzésre van kilátás, mint a 2006-os volt: akkor unalmas 90 percben született 0-0-s döntetlen. A svájciak egyébként alig kaptak eddig gólt a kétezeres évek vb-in: 2006-ban négy mérkőzést játsszva kapott gól nélkül (!) estek ki a nyolcaddöntőben, 2010-ben egyetlen gólt kapva sem jutottak tovább a csoportkörből. Hét mérkőzésen két gól nem sok - tornánként egyes átlag. Azt az egyet pedig már Brazíliában megkapták az ecuadoriaktól...

A franciák kiváló góllövő formában játszottak a hondurasiak ellen, Palacios kiállítása után csak az volt kérdéses, hány gólig jutnak a Kékek. Karim Benzema két és fél gólig jutott (a fél egy öngólt jelent, amelyet az ő lövése előzött meg).

Talán meglepő, de a svájciak előkelőbb helyen állnak a világranglistán (hatodikok), s a két csapat legutóbbi három egymás elleni mérkőzése, beleértve a már említett 2006-ost is, döntetlenül végződött. Emmanuel Petit, a franciák világbajnoka - a németben áthallásos, s nem kifejezetten szalonképes kifejezéssel - olyasmit mondott, hogy a svájciak már többször telepakolták a kapunkat, értsd, a franciákét.

Nehéz nem egyetérteni Európa egyik legnagyobb példányszámban eladott sportnapilapjával, a L'Equipe-pel: "A franciák számára az első igazi teszt következik".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Lemaradtál az Nvidiáról? Sokan erre a lehetőségre vártak az elmúlt hónapokban!

Lemaradtál az Nvidiáról? Sokan erre a lehetőségre vártak az elmúlt hónapokban!

Az elmúlt időszakban a nemzetközi hangulat romlása mellett különösen szembetűnő volt az Ai-papírok esése, amit az AMD és a Supermicro gyorsjelentése csak tovább súlyosbított. A grafikonokat megnézve azonban megfigyelhetőek már fordulós jelek a szektor nagyágyúinál, éppen ezért megnéztük, hogy érdemes lehet-e a mostani szinteken már beszállni az elmúlt egy év nagy nyerteseibe.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×