eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Benedek: a világ legfontosabb sporteseménye után kezdődik Magyarországé

Ötven nap elég a felkészülésre a július 13-án kezdődő budapesti vízilabda Európa-bajnokságra, amely a legfontosabb magyarországi sportesemény idén - mondta a férfi válogatott szövetségi kapitánya. Benedek Tibor bízik benne, hogy a napokban minden játékos lezárja a klubváltását és már csak a válogatottra koncentrál.

"A Világliga nagyon jó feladat, nagyon vágytam rá, hogy kijussunk, nem volt egyszerű, komoly mérkőzéseket játszottunk"- mondta Benedek Tibor. "Azt gondolom, hogy az öt nap alatt játszott öt mérkőzés nagyon sokat lendít a formánkon, hiszen bármennyit is edzünk a felkészülés alatt, a mérkőzés tud igazából formába lendíteni - tette hozzá a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya."

"Szeretnénk jó eredményt elérni a Világligában is, de nem létkérdés, a tavalyi ezüstérem kifejezetten jó eredmény volt, hiszen nem ájultunk el magunktól, de volt önbizalmunk, mert döntőbe kerültünk, én most is kiegyeznék egy Világliga-döntővel" - hangsúlyozta Benedek Tibor.

"Nem könnyű a klubváltások közepette a játékosokkal, el vannak foglalva azzal, hogy ki kivel fog játszani, ezt nekik kell megoldaniuk, bízom benne, hogy egy-két napon belül megszűnnek a találgatások, lezajlanak az igazolások, és mindenki százszázalékosan az Európa-bajnoksággal tud foglalkozni" - mondta a szövetségi kapitány.

"A rájátszás alatt két-három hétig nem volt állóképességi edzés, ezt vissza kell hozni, év közben sokat edzenek a játékosok, bennük van ez, csak föl kell éleszteni" - mondta Benedek Tibor.

"Szerintem nagyon várják már a magyar nézők az Eb-t, nagyon fontos esemény lesz, ráadásul pont egy nappal a labdarúgó világbajnokság után kezdődik, jó kapcsolódási pont, hogy a világ legfontosabb sporteseménye után Magyarország legfontosabb sporteseménye kezdődik" - jelentette ki Benedek Tibor.

Hozzátette: "az első meccsen a spanyolokkal játszunk, ha előző este labdarúgó döntőt játszik a focicsapatuk, akkor az nekünk jó, a magyar játékosok szerintem nem annyira érdekeltek, bármennyire is szeretik a labdarúgást, nem fogják akkora érzelemmel követni, mint a spanyolok."

Hanganyag: Szabó Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×