eur:
389.51
usd:
361.9
bux:
68422.58
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Döntetlen Debrecenben: Magyarország-Dánia 2-2

Elfogadható első félidő után gyenge másodikat produkált a magyar válogatott, szerencsés döntetlent ért el Debrecenben a dánok ellen. A magyar gólokat Dzsudzsák és Varga Roland szerezték. A válogatott legjobbja Gulácsi Péter volt.

Telt ház, több mint húszezer néző előtt fogadja a magyar labdarúgó-válogatott a dánokat az új, debreceni Nagyerdei Arénában. A kapitány három újoncot jelölt a kezdő tizenegybe.

A magyar válogatott kezdőcsapata: Gulácsi Péter - Varga József, Lang Ádám, Lipták Zoltán, Korhut Mihály - Pátkai Máté, Tőzsér Dániel - Gyurcsó Ádám, Szakály Péter, Dzsudzsák Balázs - Rudolf Gergely. Mindössze négy olyan játékos kap szerepet a kezdő sípszótól, aki tavasszal külföldi bajnokságban játszott (Gulácsi, Varga, Tőzsér, Dzsudzsák).

Hárman debütálnak a nemzeti tizenegyben, közülük Gulácsi Péter, aki egyébként az MTK nevelése, de még ifistaként a Liverpoolhoz került, a 2013-2014-es idényben pedig a Red Bull Salzburgban védett, soha nem játszott a magyar NB I-ben. A 21 éves Lang Ádám 27, a 25 éves Korhut Mihály ellenben már 94 élvonalbeli találkozón van túl a legmagasabb hazai osztályban.
A dánok kezdőcsapata:  Stephan Andersen - Lars Jacobsen, Simon Kjær, Daniel Agger, Jakob Ahlmann - William Kvist - Kasper Kusk, Michael Krohn-Dehli, Jakob Poulsen, Christian Eriksen - Martin Braithwaite.
Az első percekben a magyar csapat játszott mezőnyfölényben, az első lövés Rudolf Gergelyé volt. A másik oldalon Kusk lőtt, Gulácsi vetődve védett.
Az első negyedórában semmi extrát nem hozott a mérkőzés - hacsak azon nem csodálkozott valaki hosszasan, hogy a dánok kék-fehér szerelésben játszanak -, de vitathatlan, hogy ambíciózusabban kezdett Pintér Attila csapata, mint a finnek ellen, márciusban. 
Az elmúlt percekben a dánok a korábbinál többet birtokolták a labdát, de szerencsére veszély nélkül.
Az eddigi legnagyobb helyzet egy dán bedobás után alakult ki, az egyedül maradt Braithwaite nem csak Gulácsin, hanem a kapun is átemelte a labdát. 
Rögtön a következő akcióból a 25. percben megszerezte a magyar csapat a vezetést. Tőzsér Dániel kiváló előreívelését a védők mögé belépő Dzsudzsák Balázs a tizenhatoson kívül mellel levette, majd a kapus jobb keze mellé célozva a hálóba lőtt. Magyarország-Dánia 1-0
Braithwaite először kicselezte Langot, de a magyar csapat újonca nem hagyta magát, s becsúszva szerelte gólhelyzetben lévő ellenfelét.
A 40. percben Eriksen 32 méteres szabadrúgása után Gulácsi vetődve, látványosan védett.
A második félidő kezdete előtt kitört az általános csere. Gyurcsó Ádám, Pátkai Máté és Szakály Péter helyére Kalmár Zsolt, Varga Roland és Koman Vladimir állt. A dánok négyet cseréltek. Würtz, Schöne, Bjelland, Rassmussen is beállt.
Schöne szinte az első labdaérintéséből kiegyenlíthetett volna, Gulácsi merész kivetődése után elé került a labda, de 14 méteres lövésébe Lipták bele tudott érni, így a labda szögletre pattant. 
A másik oldalon Lipták fejesét éppen csak ki tudta venni a dán kapus. 
Egy gyors kapukirúgás után Eriksen elszaladt, labdája a bal kapufáról pattant ki.  
Az 55. percben egyenlített a dán csapat. A második félidőre nagyon feljavult Eriksen 12 méterről, középről, a jobb sarokba lőtt. Magyarország-Dánia 1-1.
A gól után Lipták Zoltánt Juhász Roland váltotta. 
Lendületben maradtak a dánok, Krohn-Dehli 10 méteres lövését Gulácsi óriási bravúrral ütötte szogletre. 
Két perccel később Krohn-Fehli nem taláálta el az üres kaput, igaz, nehéz szögben volt. 
Újabb magyar csere következett, Szabó János, a nap hatodik magyar újonca beállt Korhut Mihály helyére. 
A 66. percben Rudolf Gergely lement, Nemanja Nikolics állt a helyére. Õ a hatodik magyar csere az este folyamán. 
A 70. percben gyönyörű fejessel szerzett ismét vezetést a magyar csapat, Koman Valdimir a balszélső helyéről beemelt labdáját a védőjét megelőző varga Roland akrobatikus mozdulattal fejelte a hálóba. Magyarország-Dánia 2-1
Három percen belül egyenlítettek a dánok, Lasse Schöne a jobbösszekötő helyéről Gulácsi szeme közé vágta a labdát. Magyarország-Dánia 2-2
Cseréltek a dánok is, Krohn-Dehlit Thomas Kahlenberg váltotta. 
A 81. percben Rassmussen pörgethetett volna a kapuba, szerencsére rosszul találta el a labdát. 
Schöne labdája a lécről pattant a kapu mögé. 22 méterről lőtt.
Schöne keresztbefejelt labdájáról Rassmussen lemaradt, 30 centire a kaputól. 

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×