eur:
388.47
usd:
360.74
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

EHF Kupa négyes döntő - A Montpellier lesz a Szeged ellenfele az aranycsatán

A papírformát érvényesítve a Montpellier legyőzte a román Constantát a férfi kézilabda EHF Kupa berlini négyes fináléjának szombati elődöntőjében, így a francia csapat lesz a Pick Szeged ellenfele a vasárnapi aranycsatában.

A Montpellier végig magabiztosan játszott, már a szünetre négygólos előnyt szerzett, végül pedig 36-32-re nyert.

Az már az első elődöntőt követően biztossá vált, hogy tíz év után először nem német bajnoka lesz a sorozatnak, mivel a Pick Szeged 24-22-re legyőzte a házigazda Füchse Berlint. A magyar klub története első nemzetközi kupafináléjára készül, míg riválisa második diadalára hajt, ugyanis 2003-ban a Bajnokok Ligájában lett első.

A magyar férfi kézilabdázás történetében eddig három csapat összesen négyszer nyert európai kupasorozatban: a Bp. Honvéd 1982-ben BEK-, a Veszprém 1992-ben és 2008-ban KEK-győztes lett, a Rába Vasas ETO Győr pedig 1986-ban az IHF Kupát hódította el.

Férfi EHF Kupa, elődöntő:
Montpellier (francia)-Constanta (román) 36-32 (18-14)

Korábban:
Pick Szeged-Füchse Berlin (német) 24-22 (13-9)

A vasárnapi program:
bronzmérkőzés: Füchse Berlin-Constanta 13.00
döntő: Pick Szeged-Montpellier 15.35

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Egyetlen találkozó elég volt, hogy meginduljanak az amerikai fegyverek Ukrajnába? – Váratlan fordulat állhat a háttérben

Egyetlen találkozó elég volt, hogy meginduljanak az amerikai fegyverek Ukrajnába? – Váratlan fordulat állhat a háttérben

Több hónapig tartó késlekedés után Mike Johnson amerikai házelnök végül benyújtotta az ukrajnai katonai támogatásról szóló törvényjavaslatot, amit a Képviselőház el is fogadott. A hosszas huzavona mögött az állhatott, hogy Donald Trump és a hozzá hű republikánusok meg akarták állítani az Ukrajnának nyújtott amerikai segélyeket. De vajon miért és hogyan történt meg a fordulat az ügyben? Talán a Trump Towerbe látogató Andrzej Duda lengyel államfő győzte meg a volt amerikai elnököt Ukrajna támogatásának szükségességéről?

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×