eur:
389.59
usd:
361.8
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Magyarország lehet a Final Four állandó otthona?

Magyarország jó eséllyel pályázik arra, hogy a női kézilabda Final Four állandó otthona legyen - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a hazai szövetség elnöke. Vetési Iván arról is szót ejtett, hogy bár hivatalosan még nem fogalmazta meg a Kézilabda Szövetség a női válogatottal szembeni elvárását a hazai rendezésű Európa-bajnokságon, szerinte a legjobb négy közé jutás lehet a reális célkitűzés.

A Magyar Kézilabda Szövetség elnöke szerint Magyarország jó eséllyel pályázik arra, hogy a női kézilabda Final Four állandó otthona legye.

Vetési Iván elmondta, hogy egy ilyen rendezvénynek három szempontnak kell megfelelnie. Egyrészt szakmailag legyen értelmes és sikeres. Ennek meglátása szerint - miként az első Final Four is bizonyítja - eleget tettek. Másrészt körítésében, közösségszórakoztatásában látványában is legyen vonzó. Ennek szintén megfeleltek, teltházakat vonzottak. A harmadik céljuk az volt, hogy hozzák ki "plusz nullára" a rendezvény költségvetését, s ez is teljesült.

"Mivel rajtunk kívül állók is elismerték, hogy jól sikerült az első hazai Final Four, azt hiszem, jó eséllyel pályázunk arra, hogy Magyarország a női kézilabda állandó otthona legyen - mondta Vetési Iván. Hozzátette: nem sok olyan ország van, amely férfi és női vonalon is ennyire erős csapatokat tud kiállítani.

Vetési Iván arról is beszámolt: a szövetség támogatja, hogy a Veszprém és a Pick Szeged férfi kézilabda csapat is részt vegyen a dél-európai bajnokságon.

"Pénzügyileg nem járnak rosszul a csapatok egy elindulással, és szakmailag sem, hiszen tudatosabban készülhetnek a nagyobb BL-összecsapásokra" - jelezte a szakvezető.

Kitért arra is, hogy nagyon jól állnak a decemberi budapesti női Európa-Bajnokság előkészületeivel. Ennek kvázi főpróbáját a Papp László Sportarénában már megtartották, a versenyigazgatási feladatokat ugyanaz a csapat látta el, amely decemberben fogja a döntő hétvégéjén.

Hozzátette: hivatalos elvárást még nem fogalmaztak meg a női válogatottal szemben az EB-n, de a legjobb négy közé jutás lehet szerinte a reális célkitűzés.

Minden adva van ahhoz, hogy szép sikert érjünk el - fogalmazott a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke.

Hanganyag: Dénes Tamás

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×