eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Magyarországi motoros vb-futam 2016-tól?

Még visszatérne Talmácsi Gábor. A 2007-es gyorsaságimotoros-világbajnokság nyolcadliteres géposztályának győztese bízik benne, hogy egy magyarországi vb-futamon elindulhat.

Hónapok óta elsősorban saját csapatával, és két fiatal versenyzőjével, Bódis Richárddal és Somosi Alexanderrel foglalkozik Talmácsi Gábor.

"Aktívan részt veszek a szervezésben, a technikai háttér megteremtésében és a pilóták képzésében" - mondta az InfoRádiónak a volt világbajnok.

Arról is beszélt, hogy egyelőre miért nem versenyezhet.

"Motorozni már tudok, de versenyezni még nem, mert a lábam még nem mozog annyira, hogy világbajnoki szinten megengedné a gyors fokozatváltásokat. Még mindig problémát okoz, hogy az előző évi balesetem miatt - amikor felrobbant a motorblokk és egy kirepülő alkatrész eltalált - egy izomrészt ki kellett venni a lábamból. Ez az izomrész felel azért, hogy a bokámat felfelé tudjam billenteni, amely a visszaváltásoknál fontos" - magyarázta a volt világbajnok.

Hozzátette: jelenleg folyik a rehabilitációja. Mint mondta, a normális életben nincs hátránya a sérüléséből, azonban ahhoz, hogy a váltókart tökéletesen tudja kezelni, meg kell várni, hogy a többi izomrész átvegye az elvesztett izomrész szerepét. Ez pedig időbe telik.

Arra a kérdésre, hogy bízik-e még a visszatérésben, Talmácsi Gábor így válaszolt az InfoRádiónak: "Igen, de ez nagyon sok mindentől függ. A belső motiváció megvan, azonban nem mindenáron. Egy minőségi szerepléssel mindenképp" - fogalmazott.

Úgy vélte, sokkal könnyebb lenne a szükséges háttér megszervezése világbajnoki szinten, ha lenne egy magyarországi futam.

"Remélem, még a karrierem folyamán megadatik az a lehetőség, hogy magyar közönség előtt, magyar pályán világbajnoki futamon szerepeljek" - mondta Talmácsi Gábor

A volt világbajnok a lehetséges helyszínről is beszélt.

"Első számú pálya a Hungaroring, mert ez egy meglévő pálya, s az átalakítások után remélhetően megkapja azt a licensz-kategóriát, amely MotoGP- vagy Superbike-futamok megrendezésére is alkalmassá teszi. Azonban vannak újabb pályák is" - jelezte.

Szerinte egy magyarországi vb-futamra leghamarabb 2016-ban lehet esély.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×