eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Labdarúgó MK - Harminchárom év után újra döntőben a Diósgyőr

A Diósgyőr lesz az Újpest ellenfele a labdarúgó Magyar Kupa fináléjában, mivel szerdán az elődöntő hazai visszavágóján 2-0-ra legyőzte a címvédő Debrecent, így idegenben lőtt gólokkal továbbjutott.

A hazaiak már a második percben vezetést szereztek, az előrehúzódó Debreceni egy szabadrúgás után fejelt a kapuba. A Diósgyőr nagy nyomás alatt tartotta a rendkívül gyengén védekező vendég csapatot és a 21. percben Bacsa - Bernáth hibáját kihasználva - újabb gólt szerzett, amivel ledolgozta az első mérkőzésen összeszedett kétgólos hátrányát Szivics Tomiszlav együttese. A hajdúságiak a 34. percben még nehezebb helyzetbe kerültek, ugyanis az utolsó emberként szabálytalankodó Verpecz kapust kiállította Iványi játékvezető.

A fordulás után is a hazaiak akarata érvényesült, de nem tudták növelni előnyüket. A hajrában a Debrecennek lett volna lehetősége a szépítésre - ezzel a továbbjutás kiharcolására -, de az eredmény már nem változott.

A Diósgyőr 1981 után jutott ismét a Magyar Kupa döntőjébe, ráadásul mostani sikerével szinte biztos, hogy a következő szezonban az Európa Ligában indulhat, ugyanis az Újpest a szezon közben átvitte a licencjogot egy másik cégbe, így az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) szabályzata szerint három évig nem szerepelhet a nemzetközi porondon. Az újpestiek korábban jelezték, hogy ha megnyerik a kupát, méltányossági eljárást fognak kezdeményezni.

A döntőt május 25-én rendezik a Puskás Ferenc Stadionban.

Magyar Kupa, elődöntő, visszavágó:
Diósgyőri VTK - DVSC-TEVA 2-0 (2-0)

Miskolc, 2948 néző, v.: Iványi
gól: Debreceni (2.), Bacsa (21.)
kiállítva: Verpecz (34., Debrecen)
Továbbjutott: a Diósgyőri VTK 4-4-es összesítéssel, idegenben szerzett gólokkal.

kedden játszották:
Újpest FC-MTK Budapest 3-0 (0-0)

gól: Juanan (57.), Balogh B. (79.), Kabát (83.)
piros lap: Vass Á. (74., MTK), Torghelle (91., MTK)

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×