eur:
393.53
usd:
367.85
bux:
65875.03
2024. április 23. kedd Béla

WTCC - Rajtol a hétvégén az idei szezon

Marokkóban rajtol el a hétvégén a túraautó-világbajnokság (WTCC) idei szezonja, amelyben a Hondával versenyző Michelisz Norbert is érdekelt lesz, s amelynek magyarországi fordulójára május első hétvégéjén kerül sor a Hungaroringen.

A vb magyar csapatának, a Zengő Motorsportnak a csütörtöki közleménye szerint a sorozat 12 fordulóból áll, a gyári Citroe:n csapat a kilencszeres ralivilágbajnok francia Sebastien Loebbel a volán mögött debütál, s versenybe száll még a Lada és a Chevrolet.

Ebben az évben két kategóriára oszlik a mezőny, a TC1-ben a 380 lóerős 2014-es autók, míg a TC2-ben a 320 lóerős tavalyi modellek versenyeznek. Az időmérő edzés három szakaszból áll majd, s a harmadik etapba jutó öt versenyző pluszpontokat kap a helyezéséért. Vasárnaponként minden helyszínen két futamot rendeznek, az elsőben az időmérő edzésen elért eredmények alapján állnak fel az autók a rajtrácsra, a másodikban az első tíz helyezett sorrendjét megfordítják.

Michelisz Norbert a közleményben úgy fogalmazott: várta már a szezonkezdetet, s örül, hogy lehetősége volt tesztelni Olaszországban az idény előtt.

"A marokkói versenypálya nem tartozik a kedvenceim közé, de bízom benne, hogy a pontszerző helyekért tudunk harcolni. Ugyanakkor a fő célunk az lesz ezen a hétvégén, hogy az autó hibátlanul teljesítse a távot, és a lehető legtöbb információt szerezzük be a soron következő francia verseny előtt" - idézte a közlemény Micheliszt, aki tavaly hatodik volt a vb-pontversenyben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×