eur:
389.41
usd:
361.7
bux:
68052.83
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Ronaldo újrázott

A Real Madrid futballistája, Cristiano Ronaldo nyerte el tavalyi teljesítménye alapján a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség és a France Football magazin által közösen odaítélt FIFA-Aranylabdát. A portugál válogatott labdarúgó a zürichi gálán immár másodszor vehette át az elismerést.

A 28 éves C. Ronaldonak először 2008 - ban ítélték oda a legrangosabb egyéni trófeát. Korábban kétszer került portugál futballistához az elismerés, a nemrég elhunyt Eusébio, valamint Luis Figo kapta meg.

A Real Madrid támadója a Bajnokok Ligája-győztes Bayern München francia szélsőjét, Franck Ribéryt, valamint az FC Barcelona argentin játékosát, Lionel Messit előzte meg a szavazáson, utóbbi az elmúlt években négy alkalommal diadalmaskodott a szavazáson.

Korábban Michel Platini, az Európai Labdarúgó Szövetség elnöke úgy nyilatkozott, hogy az Aranylabda-szavazás történetében még soha nem volt olyan nehéz a döntés, mint most.

Állva tapsolta meg a közönség a gálán Pelét, aki tiszteletbeli Aranylabdát vehetett át hétfő este Zürichben. Az 1956-ban alapított Ballon d'Or, vagyis az Aranylabda az európai labdarúgás legfontosabb egyéni trófeája, amelyet a legjobb teljesítményt nyújtó labdarúgó kaphat meg minden évben. Pelé ugyan nem játszott Európában, de teljesítményét most elismerték a tiszteletbeli díjjal.

A Bayern München egykori edzőjét, Jupp Heynckes-t választották a 2013-as év edzőjének a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség díjátadó gáláján Zürichben. A férfi edzőknél még Sir Alex Ferguson és Jurgen Klopp kapott jelölést.

A legjobb női játékosnak a német Nadine Angerert választották.

A női csapatok trénereinél Ralf Kellermann, Silvia Neid, valamint Pia Sundhage indult az elismerésért, végül.Silvia Neid kapta.

A zürichi FIFA-gálán adták a Puskás-díjat is az év legszebb góljáért. Az idén ötödször odaítélt elismerést a svéd Zlatan Ibrahimovic vehette át Orbán Viktor miniszterelnöktől.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség ünnepségén elnöki különdíjban részesült Jacques Rogge a Nemzetközi Olimpiai Bizottság volt elnöke, a FIFA Fair Play-díját pedig az Afgán Labdarúgó Szövetségnek ítélték oda.

A FIFA zürichi gáláján kihirdették az év csapatát is. Az top összeállítás a következő:

Manuel Neuer (német, Bayern München) - Daniel Alves (brazil, FC Barcelona), Sergio Ramos (spanyol, Real Madrid), Thiago Silva (brazil, Paris Saint-Germain), Philip Lahm (német, Bayern München) - Andrés Iniesta (spanyol, FC Barcelona), Xavi Hernández (spanyol, FC Barcelona), Franck Ribéry (francia, Bayern München) - Lionel Messi (argentin, FC Barcelona), Zlatan Ibrahimovic (svéd, Paris Saint-Germain), Cristiano Ronaldo (portugál, Real Madrid)

Címlapról ajánljuk
Készül a német költségvetés, ami válságba lökheti a koalíciót

Készül a német költségvetés, ami válságba lökheti a koalíciót

Május második napjáig adott határidőt a német pénzügyminiszter a minisztériumoknak a jövő évi költségvetés tervezetére vonatkozó kívánságaik előterjesztéséhez. A szabad demokrata Christian Lindner ugyanakkor már korábban utalt arra, hogy a fő "kívánságot" a szigorú megtakarítások jelentik. Ugyanakkor mindhárom koalíciós párt, a szociáldemokrata SPD, a Zöldek Pártja és a miniszter pártja, a liberális FDP is ragaszkodik ahhoz, hogy az általuk képviselt "vörös vonalakat" nem lehet átlépni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×