eur:
388.71
usd:
361.71
bux:
68900.51
2024. május 9. csütörtök Gergely

A legrégebbi úszóversenyt idén is megrendezik

Vasárnap tartják a 19. Öbölátúszást Balatonfüreden, ahol mindösszesen 3,5 kilométeres távot kell megtenniük a versenyzőknek. Németh Zsolt főszervező adott interjút az InfoRádiónak a nyári időszak egyik főeseményéről.

A főszervező szerint minden ideális lesz a verseny megtartásához. Dőként amatőröket várnak, ugyanis a 3,5 kilométeres táv gyerekeknek és kezdőknek is könnyen teljesíthető.

Az idősebbek számára külön versenyt hirdetnek, ahol 25 év felettiek korcsoportokban küzdhetnek meg egymással. A családoknak csoportverseny van, amelyben mindenki egyéniben leússza a távot, majd összeadják az időket . Ez a legnépszerűbb verseny - mondta Németh Zsolt.

A Balaton az öbölátúszás idején 27-28 fokos lesz, amely kedvező az amatőröknek is. Az átúszás Füreden a Marina Hotel udvarából indul.

Az öbölátúszás a legrégebbi úszóverseny, amelyet a Balatonon rendeznek. 1921-ben rendezték meg először, majd 1992-ben újították fel a jelenlegi szervezők az eseményt, és azóta is évente nagy sikerrel rendezik meg.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×