eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Újabb részletek arról, mi történt Erőss Zsoltékkal

Keményen kritizálta a serpákat Kollár Lajos, az Erőss Zsolt és Kiss Péter halálával végződött Kancsendzönga-expedíció vezetője.

Kollár Lajos a 4bakancs.com oldalon meghallgatható interjúban azt mondta: az Erőss Zsolték keresésére felküldött serpák csalódást okoztak. Először ezer dollárt kértek, aztán meggondolták magukat és ezer euróért voltak hajlandók csak felmenni. Akkor is csak a hármas táborból a négyesbe.

Másnap kiderült, hogy a két serpa, akinek a feladata az lett volna, hogy felmenjenek, mégsem indult el másnap reggel, vagyis visszafordultak.

Kollár elmondta, a nepáliakat nem különösebben érdekelte, hogy mi van fent, sikerült a négyes táborban tartózkodó spanyolokkal kapcsolatot létesíteni, akik elmondták, nincsenek ott magyarok. Ekkor érezte az expedíció vezetője is, hogy itt a vége.

Kollár azt is elmondta, hogy nem a serpák, hanem a koreai hegymászók készítették el azokat a felvételeket, amelyek Kiss Péter esetleges holtestét rögzítették. Kiss egy jégfolyosóban zuhant 500-600 métert, ezt nem élhette túl. Kiss előtte visszafordult, hogy segítse Erősst.

Azt is hozzátette, hogy nincs esély ilyenkor sem gps-re, sem pedig helikopteres mentésre, ahogy fogalmazott, amíg a mentés tart, addig 13-szor meghal az ember.

A még Nepálban tartózkodó és a tervek szerint június 4-én haza érkező Kollár Lajos az interjú első részében többek között arról beszélt, hogy Erőss Zsolt túl kevés vizet vitt magával a csúcstámadásra, Kiss Péter pedig visszafordult, hogy segítse mászótársát.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Listán mutatjuk meg Európa legunalmasabb múzeumait

Listán mutatjuk meg Európa legunalmasabb múzeumait

Nemrég tettük közzé azt a szubjektív listát, ami bemutatja a világ tíz legunalmasabbnak tartott városát. Ezt folytatva egy amerikai tanulmány a világ száz legunalmasabb turista látványosságát gyűjtötte össze. A felmérés több mint 60 millió Google-visszajelzés alapján közel 3300 népszerű turisztikai látványosságot vizsgált meg, és gyűjtötte össze kulcsszavak alapján a 100 legunalmasabbat. Ezek közül most azokat az európai látványosságokat mutatjuk be, melyek felkerültek a kétes dicsőségű listára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×