eur:
389.54
usd:
361.84
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

A 93. percben szerzett góllal egyenlítettek a románok - 2-2 a vb-selejtező

A 93. percben kapott góllal veszített pontokat a magyar válogatott a románok ellen. győzelmi esélyt szalasztott el, balszerencsés végjátékban. Ilyen előzmények után nagy csalódás a döntetlen.

Az összeállítások. Magyarország: Király - Vanczák, Korcsmár, Mészáros N., Kádár - Koman, Pintér Á., Hajnal, Dzsudzsák - Szabics - Szalai. Románia: Tatarusanu - Tamas, Chiriches, Goian, Radu - Bourceanu, Pintilii - Torje, Grozav, B. Stancu - Mutu.

Érdekes tapasztalatot jelent egy ilyen meccs a tévénézőknek is. Hallhatják-figyelhetik, amit máskor nehézkes lenne: milyen kommunikáció zajlik a játékosok között, hogyan osztja el a kapus a szögletnél az embereket, kit hogyan serkentenek gyorsabb helyezkedésre.

Az első percek a románok labdabirtolásával teltek, helyzet nélkül. A második öt percben a magyar csapat támadott többet, az ambíciót néhány távoli lövés jelezte.

Mezőnyjáték után a 16. percben megszerezte a vezetést a magyar csapat: Hajnal Tamás a balösszekötő helyéről beívelt szabadrúgásból, az előrehúzódott Vanczák Vilmos tökéletes fejessel vette be a román kaput. Két kapus sem védte volna ezt a bólintást. Magyarország-Románia 1-0

(Ez volt az első gól, amelyet 1998 óta a románok ellen szerzett a magyar csapat. 473 játékperc után született.)

A következő percekben mindkét oldalon adódott egy-egy helyzet. A mi kapunknál a nagyobb, szerencsére Mészáros Norbert, saját hibáját korrigálva, bele tudott lépni az üres kapuba tartó labda útjába. A másik oldalon Dzsudzsák Balázs elől mentett Chiriches szögletre.

A 32. percben Szalai Ádám - Koman Vladimir előkészítése után - csak centiméterekkel lőtt a jobb kapufa mellé.

A félidő hajrájában Szalai fejelt fölé, majd Stancu hagyott ki helyzetet - rosszul találta el a labdát az öt és feelsen -, de szerencsére nem változott a második helyzetnél az állás. Wolfgang Stark,.a játékvezető szinte másodpercre pontosan lefújta az első félidőt, 45 percen túljárunk.

Magyar helyzettel kezdődött a második félidő, Szalai Ádám lövésébe belevetődött Tamas, majd Dzsudzsák Balázs gyenge lövését fogta meg a kapus. Az 53. percben Koman Vladimir passza után Szabics Imre jó helyzetben mozdult előre, Chiriches a tizenhatos vonala előtt szabálytalanul szerelte, de a játékvezető nem sípolt.

Az 57. percben cserélt először a magyar csapat: Szabics Imre helyére a védekezésben jártas Varga József állt.

A 62. percben nagyon szép magyar támadás végén Szalai Ádám hét méterről középről, nem tudta a kapuba fejelni a labdát.

A 67. percben lesgyanús akcióból indultak a románok, Korcsmár Zsolt csak szabálytalanul tudta megállítani a tizenhatoson belül Adrian Mutut. Wolfgang Stark három méterre állt az esettől, befújta a büntetőt. Adrian Mutu gólra váltotta. Magyarország-Románia 1-1

Korcsmár Zsolt a lehető legtökéletesebb módon egyenlítette ki a saját "tizenegyes-számláját": a másik oldalon büntetőt harcolt ki. Dzsudzsák Balázs a tőle megszokott higgadtsággal váltotta gólra a tizenegyest. Magyarország-Románia 2-1

Az utolsó tíz percre ismét váltott a kapitány: Hajnal Tamás az újonc, Kovács István váltotta. Mezőnyjátékkal teltek a percek. A 90. percben Dzsudzsák Balázs helyére Halmosi Péter állt.

A 93. percben kiegyenlítettek a románok, egy a védők mögé beívelt labdára indult Mutu, valamint Mészáros és varga. A két védő összefutott, s a lecsurgó labdát a néhány perccel korábban beállt Chipciu kiegyenlített. Magyarország-Románia 2-2

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×