eur:
388.64
usd:
360.9
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Válogatott játékosokkal erősösödött mezőnnyel folytatódik az NB I

Pénteken két mérkőzéssel folytatódik az OTP Bank Liga, megkezdődik a tavaszi idény. A téli holtidény átigazolásaiban az egyébként is a legbiztosabb anyagi hátterűnek tartott klubok jártak az élen.

A slágert két válogatott játékos, Juhász Roland és Kádár Tamás hazaszerződése jelentette, de ugyanilyen érdekes, hogy két budapesti klub, a Bp. Honvéd és a Ferencváros - nyilvánvalóan külföldi edzője kapcsolatait is kihasználva - olasz, illetve holland játékosokat is szerzett.

A klubok közül nagy volt a mozgás a Videotonnál, amely, kihasználva, hogy az Európa Liga-szereplés több játékosra is ráirányította a figyelmet, elengedte Renato Netót, Kakát, Walter Lee-t és Szaúd-Arábia a csapatkapitány Sándor Györgyöt. Az edzői poszton Paulo Sousát az ugyancsak portugál José Gomes váltotta. Erősítés az Anderlechttől kölcsönbe hazatért Juhász Roland, valamint két portugáliai igazolás, a salvadori Arturo Alvarez (Pacos Ferreira) és Vitor Gomes (Rio Ave). Visszatért a Haladástól a 2011-es bajnokcsapat tagja, Nagy Dániel.

Erősített a Diósgyőr is, amely két korábban megszerzett, külföldről hazatért válogatott játékos, Rudolf Gergely és Elek Ákos mellé megszerezte kölcsönbe Kádár Tamást (Roda JC) is.

A Ferencváros négy külföldi játékost szerzett, a belga Stanley Aborah, a holland Quenten Martinus és két brazil Junior Fell, valamint Leonardo zöld-fehérbe öltözik. Martinus korában hét mérkőzésen szerepelt a holland élvonalban. Nagyobb név Leonardo Santiago, aki a Feyenoord, a NAC Breda és az AFC Ajax játékosa is volt a holland elitben, amelyben több mint másfél száz meccset játszott. A második tavaszi forduló napján a 30. születésnapját ünneplő csatár 11 éve UEFA-kupát nyert a Feyenoorddal, az Ajaxnál Henk ten Cate, a korábbi MTK-edző is volt a mestere. A 2011-2012 szezonban dolgozott már Ricardo Monizzal, a Red Bull Salzburgnál.

Ugyancsak volt a holland tréner játékosa David Mendes da Silva, akivel egyelőre még csak tárgyal a ferencvárosi vezérkar. A 31 éves játékos közel 300 meccset játszott a holland élvonalban, hétszeres válogatott. A dél-afrikai világbajnokság előtt szerepelt Bert van Marwijk 30-as bő keretében, de az utolsó rostán kihullott. 2010 óta a Red Bull Salzburg tagja volt, ő is Moniz korábbi játékosa.

A Bp. Honvédnak nem holland, hanem olasz edzője van - ez meg is látszik az átigazolt játékosok nemzetiségén. Hárman érkeztek a calcióból: Raffaele Alcibiade, Davide Lanzafame és az argentin származású Leandro Martínez. Közülük előbbi kettő kezdett a Győri ETO elleni kupamérkőzésen. Lanzafame, a korábbi Juve-profi számára kupameccsek nem sikerültek jól, a felkészülési mérkőzéseken ellenben kitűnt. Ugyanakkor kérdéses, hosszú távon mi lesz a sorsa, az olasz lapok szerint ugyanis érintett lehet az ottani fogadási csalások ügyében, a jövő héten meghallgatáson vesz részt a hazájában.

A bajnoki cím első számú esélyese, a Győri ETO is válogatott játékosokat szerzett meg. Farkas II Balázs - aki Várhidi Péter kapitánysága alatt háromszor is szerepelt, egyébként még a Dinamo Kijev játékosaként a nemzeti tizenegyben - a DVSC-Tevától, a visszatérő észt válogatott, Tarmo Kink az olasz Varesétől, a szlovák Marián Had a dunaszerdahelyi DAC-tól érkezett. Nagy fogás lehet az ugyancsak szlovák válogatott Lubos Kamenár megszerzése. Méltó utóda lehet a 39. évében járó Szasa Sztevanovicsnak.
A címvédő DVSC-Teva a megszorítások időszakát éli, az egyetlen erősítés a francia Mamadou Wague, korábbi U19-es válogatott, aki legutóbb az FC Metz második ligás csapatában futballozott. A Loki kölcsönadta a Greuther Fürth-nek Varga Józsefet.

A PMFC-Matias hét játékosát eladta. illetve elengedte, nyolcat kölcsönadott. Márton Gábor, az új vezetőedző ellenben hat új futballistával erősíthetett, közülük kettő, Balogh Béla (KTE Phoenix-Mecano) és az őszi idényt kihagyó Lázár Pál (Samsunspor) korábbi válogatott. Jó erősítésnek tűnik a paksi Simon Attila megszerzése is.

Nagyobb volt a mozgás a Siófoknál, a legértékesebb vétel a volt válogatott Tímár Krisztián lehet. Az MTK, a Haladás, a Paks alig változtatott, az Újpest inkább gyengült, mint erősödött, a Kaposvár és az Eger is három játékost is külföldről szerzett meg. A KTE-nél kicserélődött a fél keret, a legnagyobb erősítésnek az exújpesti Rajczi Péter megszerzése tűnik. A Pápa erősítése a Hollandiából hazatért Szolga Máté.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×