eur:
395.15
usd:
371.73
bux:
66234.81
2024. április 16. kedd Csongor

Harminc góllal nyert a magyar csapat a kézilabda-vb-n

Az Egyiptom elleni magabiztos győzelem után este Ausztrália ellen lépett pályára a magyar férfikézilabda-válogatott a spanyolországi világbajnokságon. Mocsai Lajos együttese könnyed játékkal harmincgólos győzelmet aratott (43-13)

A várakozásoknak megfelelően könnyű mérkőzést játszott a magyar férfi kézilabda-válogatott az ausztrálok ellen. Az első öt percben viszonylag jól tartották magukat az ötödik kontinens játékosai (3-1, ide), sőt, a következő ötösben is még bírták lendülettel, az arány maradt, a különbség nőtt (6-2).

A következő bő öt percben a matematikai sor folytatódott, 12-4 volt az eredmény, természetesen ide. Mocsai Lajos együttesében az első, az egyiptomiak ellen megnyert mérkőzésen keveset játszók főszerepet játszottak, Tatai Péter védett, s kifejezetten gólerősen játszott Ancsin Gábor, Szöllősi Szabolcs, gólt lőtt Krivokapics Milorad. A "törzstagok közül elemében volt Lékai Máté.

A hiszonegyedik percben volt először "tíz közte", továbbra is háromszor annyi volt a magyar, mint az ausztrál gól (15-5). Miután közben Tatai Péter hetest védett, csak a29. percben alakult ki a következő aránypár: 18-6. Közben szépségdíjas gólokat lőtt az elemében lévő Szöllősi. A félidő Vadkerti két góljával 20-6-ra végződött, a pályára lépett magyar mezőnyjátékosok közül csak Schuh Timuzsin nem lőtt gólt. Tatai 63 százalékkal védett.

Krivokapics hetesből lőtt góljával kezdődött a második 30 perc. A 35. percben, miután Krivokapics ezúttal bravúros gólt szerzett, négyszer annyi magyar gól szerepelt a listán, mint ausztrál, 24-6. Ekkor már pályán volt Mocsai Tamás és Császár Gábor is. Abszolút egyoldalú volt továbbra is a mérkőzés, a 40. percben volt először húsz közte (28-8).

Beszálltak a magyar csapat ászai (Nagy László kivételével), a különbség pedig egyre csak nőtt. Iváncsik Gergő kivételével mindenki csekély hibaszázaslékkal tüzelt, így alakult ki a 33-8-as állás a találkozó háromnegyede után. A 49. perc hozta az ausztrálok legnagyobb pillanatát: emberhátrányból lőtt gólt Subotic. Rögtön utána Császár válaszolt, majd Zubai góljával 37-10-zel fordult a magyar csapat az utolsó tíz percre.

Az utolsó percekben is folytatódott a könnyed játék, az ausztrálok kellemes ellenfelek voltak, senki sem indulatoskodott, senki nem durvult. A végén harmincgólosra hízott a különség: Magyarország-Ausztrália 43-13 (20-6). Érdekes, hogy a meccs legjobbjának az ausztrál Fletchert választották, aki csapata góljainak majdnem a felét lőtte.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×