eur:
389.7
usd:
361.98
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Döntetlen az írek ellen

A magyar labdarúgó-válogatott 0-0-s döntetlent játszott Írországgal a budapesti felkészülési mérkőzésen.

Húsz perces késéssel indult a felkészülési találkozó, mert a tervezett kezdés előtt heves esőzés kezdődött, amelyhez viharos erejű szél és égdörgés társult, a csapatoknak meg kellett szakítaniuk a bemelegítést. A játékvezető, a dán Kenn Hansen úgy döntött, amíg villámlik a stadion légterében, addig biztosan nem kezdődhet el a meccs. Az akadály hamarosan elhárult, és bár az eső továbbra is esett, 20:50 órakor elkezdődhetett a mérkőzés.

A csapatok eleinte ismerkedtek egymással és a felázott pálya talajával, majd az írek léptek fel kezdeményezőbben, több veszélyes helyzetet is kialakítottak. A magyar játékosok sem adták fel a támadásokat. A csúszós füvön számos ígéretes lehetőség adódott a csapatok előtt.

Az első félidő közepén meddő mezőnyfölénybe került a magyar csapat, de ekkor a vendégek szigorítottak védekezésükön, beálltak a tizenhatosuk környékére, és kevés teret engedtek a házigazdák próbálkozásainak. A magyar játékosokon nem látszott a pénteken, Csehországban 2-1-re megnyert meccs okozta fáradtság, Szalai Ádám például kétszer is csak az ellenfél kapusával állt szemben, de mindkét ziccerét elrontotta.

A szünet után is rendkívül veszélyesen rohamozta vendége kapuját a magyar csapat, de továbbra sem járt sikerrel, ami a gólszerzést illeti, a hátsóalakzat viszont fellazult, így az íreknek is voltak lehetőségei. A játékrész második felében csökkent az iram, de a hazaiak így is megszerezhették volna a győzelmet, ám Szabics Imre lövését a 83. percben Stephen Hunt a gólvonalról ki tudta rúgni, így gól nélküli döntetlennel ért véget a találkozó.

A magyar válogatott a helyzetek számát és a mezőnyfölény mértékét tekintve közelebb állt a győzelemhez, és a csehek elleni siker után ismét egyenlő ellenfele volt egy Európa-bajnoki résztvevő csapatnak.

Magyarország-Írország 0-0
Puskás Ferenc Stadion, 17 000 néző. Játékvezető: Hansen (dán)
Magyarország: Bogdán - Varga, Mészáros, Korcsmár, Halmosi (Kádár, 70.) - Gyurcsó (Koltai, 86.), Pintér (Vanczák, 46.), Szakály P. (Szabics 66.) - Koman, Dzsudzsák - Szalai (Németh K., 78.)
Írország: Given (Westwood, 46.) - O'Shea, Dunne, St Ledger, Ward - Duff (Hunt, 63.), Andrews (Gibson, 66.), Whelan (Green, 85.), McGeady - Keane (Cox, 61.), Doyle (Walters, 46.)

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×