INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Magyar szál is van az olasz bundabotrányban

Infostart / InfoRádió
Óriási robbanás rázta meg az olasz futballt, még nagyobb, mint a 2006-os világbajnokság előtt. S nem akad igazi olasz szurkoló, aki ezt jó előjelnek venné a közelgő Európa-bajnokság előtt. A letartóztatottak között van a Lazio csapatkapitánya is. Cesare Prandelli, a válogatott szövetségi kapitánya kénytelen volt lemondani Domenico Criscito meghívásáról az Eb-keretbe, s gyanúba került egy másik kiválasztott, Leonardo Bonucci is. Az olasz főügyészség szerint a szálakat a magyar csoport mozgatta. A Gazzetta dello Sport meg is nevezi azt az öt magyart, akit kapcsolatba hoznak az üggyel.

A fogadási csalások ügyében hétfőn 19 személyt tartóztattak le az olasz fogadási csalások ügyében. Az őrizetbe vettek között van - többek között - Stefano Mauri, a Lazio csapatkapitánya; Omar Milanetto, a Padova középpályása, a Genoa korábbi játékosa; Cristian Bertani, a Sampdoria csatára, a Novara volt játékosa; Paolo Acerbisa Vicenza kapusa; Alessandro Pellicori, a Torino ; Marco Turati, a Modena védője; Matteo Gritti a román Petrolul Ploiesti kapusa; Ivan Tisci, korábbi közeppályás, sportigazgató.

Az orosz Zenit olasz válogatott védője, Domenico Criscito szobáját rendőrök kutatták át a covercianói edzőtáborban. A játékos szabadlábon van, de tisztáznia kell magát az elkövetkező napokban. Ezért úgy döntöttek Cesare Prandellivel közösen, hogy a kapitány semmiképpen sem hívja meg az Európa-bajnokságra készülő keretbe. A Gazzetta dello Sport szerint egy másik válogatott játékos, Leonardo Bonucci, a Juventus korábban Bariban szerepelt védője is érintett lehet.

A Nemzeti Sport internetes kiadása egyebek mellett az alábbiakat írta a cremonai sajtótájékoztatóról szóló beszámolójában: "Öt magyar gyanúsítottat vettek őrizetbe, akik részesei voltak a fogadási botránynak - kezdte a cremonai rendőrkapitányságon tartott sajtótájékoztatón Roberto Di Martino főügyész. - A magyar csoport részt vett a Bari-Sampdoria és a Lecce-Lazio mérkőzések befolyásolásában."
"A letartóztatások már nagyrészt megtörténtek. A magyar tagoknak kulcsszerepük volt az ügyben, végig kapcsolatban álltak a »Cigányok« csoporttal (amely egy olaszországi bűnszervezet - a szerk.). Nekünk már megvoltak az információink, csak megerősítésre vártunk. A magyar csoport benne volt a Lecce-Lazio (2-4) és a Bari-Sampdoria befolyásolásában, de több Serie A-mérkőzésben is érintett. A Lazio-Genoa (4-2) meccsel kapcsolatban egy svájci csoport hozható kapcsolatba, amely előbb Svájcban kezdte meg működését, majd áttelepült Olaszországba Matteo Gritti közreműködésével. A Sienának hét-nyolc mérkőzése keveredett gyanúba, így a nyomozások tovább folytatódnak.″

Érdemes felfigyelni a "A Sienának hét-nyolc mérkőzése keveredett gyanúba" mondatra: korábban Antonio Conte, a Juventus bajnokcsapatának edzője irányította az együttest Conte házát is átkutatta a rendőrség, de egyelőre semmiféle információ nem utal arra, hogy az edző ne lenne ártatlan.

A Gazzetta dello Sport egyébként megnevezte a cremonai sajtótájékoztatón említett öt magyart: K. Z., mint főnök, L. M., S. L., B. I. és S. L

A címlapról ajánljuk