eur:
392.93
usd:
366.33
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

Magyar éremeső várható az úszó Eb zárónapján

A várakozásnak megfelelően a legjobb időeredménnyel jutott be a 400 m férfi vegyes esti döntőjébe Cseh László a debreceni úszó Európa-bajnokság befejező napján. 400 m gyorson Risztov és Kapás is döntős.

A vasárnap délelőtti selejtezőben a szám címvédője és Európa-rekordere (4:06.16 p) a táv feléig kényelmesre vette a tempót, majd rákapcsolt, és mindenkit megelőzve elsőként csapott a célba 4:16.14 perces teljesítménnyel.

A teljes rangsorban negyedik lett 4:17.01-gyel és ugyancsak rajthoz állhat az esti programban is Verrasztó Dávid, míg Gyurta Gergely 4:24.83-mal a 21. pozícióban zárt.

400 m gyorson Risztov Éva és Kapás Boglárka jutott be a három magyar közül az esti döntőbe.

A délelőtti selejtezőben a mostani kontinensviadalon 800 méteren bronz-, 1500-on ezüstérmes Risztov Éva a legjobb időt érte el 4:10.25 perccel, míg a 800 méteren Eb-győztes, korábbi ifjúsági olimpiai bajnok Kapás 4:11.15 perccel a negyedik lett összesítésben, és szintén gond nélkül csatlakozott a nyolcas finálé mezőnyéhez.

A szám harmadik magyarja, Mutina Ágnes 4:15.89 perccel a 14. időt úszta.

Meglepetésre nem jutott döntőbe Federica Pellegrini, az olaszok világcsúcstartója, aki csak a tizedik időt teljesítette.

A vegyesváltókban mindkét magyar staféta a döntőbe került.

Címlapról ajánljuk

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
A magyar államadósság fontos része, mégis alig tudunk róla valamit: mire jó a Diszkont Kincstárjegy?

A magyar államadósság fontos része, mégis alig tudunk róla valamit: mire jó a Diszkont Kincstárjegy?

Az elmúlt években újra emelkedett a Diszkont Kincstárjegyek (DKJ) aránya a magyar adósságfinanszírozáson belül, azt követően, hogy 2015-2021 között jelentősen visszaesett az állományuk. A Diszkont Kincstárjegy fontos likviditáskezelési eszköz, ezzel tudja ugyanis a finanszírozási igény rövidtávú ingadozását simítani az állam. 2024-ben fontos változások tapasztalhatók ezen a piacon, jelentősen csökkenhet a forgalomban lévő sorozatok száma és hamarosan elindulhat a csereaukciós rendszer.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×