INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Három magyar ezüstérem az úszó Eb-n

InfoRádió / MTI
Risztov Éva saját országos csúcsát megjavítva 16:10.04 perces idővel ezüstérmet nyert 1500 m gyorson a debreceni úszó Európa-bajnokság szombati versenynapján.

A 26 éves Risztov - aki csütörtökön 800 m gyorson bronzérmet gyűjtött be - egy ötös bolyban úszva haladt az élen, majd a spanyol Mireia Belmonte Garciával külön csatába kezdett. Ezt a párharcot a spanyol nyerte, így Risztov végül ezüstéremmel zárt, de így is jelentősen faragott idén május 1-jén úszott 16:12.95 perces országos rekordjából.

A harmadik helyet a szintén spanyol Erika Villaecija Garcia szerezte meg.

Cseh László a férfi 100 m pillangó döntőjében országos csúccsal, 51.77-tel második lett. Az aranyat a szerb Milorad Csavics szerezte meg, a finálé másik magyar résztvevője, Pulai Bence pedig nyolcadikként végzett.

Bernek Péter 1:55.88 perces országos csúccsal ezüstérmet nyert 200 m háton. A szám döntőjének másik magyarja, Balog Gábor nyolcadik lett.

Mindkét magyar az élbolyban fordult 50 méter után, majd a lengyel Radoslaw Kawecki ellépett a mezőnytől, és úgy tűnt, egyedül az ifjúsági olimpiai bajnok Bernek - aki 1:56.11 perces országos csúccsal, a legjobb idővel kvalifikálta magát a döntőbe - tudja tartani vele a lépést. Az utolsó ötven előtt Bernek ráúszott riválisára, aki azonban jobb fordulóval visszaszerezte előnyét és meg is nyerte a futamot.

A címlapról ajánljuk