INFORÁDIÓ 

2018. március 17. szombat
Gertrúd, Patrik

Úszó Eb: Cseh és Biczó is remekül pillangózott

InfoRádió / MTI
Mind Cseh László, mind Biczó Bence magabiztosan jutott tovább a 200 m pillangó selejtezőjéből a debreceni úszó Európa-bajnokság harmadik versenynapján.

A szám szerda délelőtti időfutamaira 32-en neveztek, s közülük az ifjúsági olimpiai bajnok Biczó bizonyult a leggyorsabbnak 1:57.47 perccel.

Cseh László, aki 200-on volt már Európa-bajnok és olimpiai ezüstérmes is, a harmadik legjobb időeredménnyel (1:58.08 p) rukkolt elő és folytathatja a 16 fős esti elődöntőben úgy, hogy matinés úszása közben futamában taktikai elemeket is próbálgatott. Nevezetesen az elejét megnyomta lendületesen, vezetett, aztán "visszaállt" hatodiknak, majd a hajrában megint mindenkit megelőzött.

Jakabos nem jutott az elődöntőbe

Jakabos Zsuzsanna a harmadik legjobb időt (2:13.20 p) érte el a 200 m vegyes selejtezőjében, mégsem folytathatja az elődöntőben, mivel Hosszú Katinka és Verrasztó Evelyn is előtte végzett.

Vagyis hiába foglalta el az első három helyet magyar versenyző, a létszámkorlátozás miatt - amely összesen csak két úszó továbbjutását teszi lehetővé nemzetenként az előfutamokból - Jakabos "bronzérmes" mivolta dacára kiszorult az elődöntős mezőnyből. Bekerült viszont a 16-ba a címvédő - 2010-ben, Budapesten győztes - Hosszú (2:11.10) és a Margitszigeten mögötte egyetlen századdal lemaradva Eb-ezüstérmes Verrasztó (2:12.92). A szám negyedik magyar résztvevője, a 17. születésnapját pénteken ünneplő Joó Sára összesítésben a 21. lett (2:18.57).

A 200 m férfi mellúszás előfutamait az olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok Gyurta Dániel 2:11.54 perccel másodikként zárta, de gond nélkül jutott tovább az esti elődöntőbe Molnár Ákos is, aki az ötödik időt érte el (2:12.71).

A címlapról ajánljuk