INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Cseh László aranyérmes az úszó-Eb-n

Infostart / InfoRádió
Aranyérmet nyert Cseh László 200 méter vegyesen a debreceni Európa-bajnokságon. Verrasztó Dávid a 6. helyen végzett.

Cseh nem kapta el túl jól a rajtot, ennek ellenére a pillangó után már elsőként fordult, ám a hátúszást követően a brit James Goddard vette át a vezetést. Mellen ugyanakkor Cseh ismét az élre állt, gyorson pedig magabiztosan növelte előnyét, ezzel sorozatban negyedik Eb-elsőségét könyvelte el ezen a távon.

A 26 éves Csehnek összességében ez volt a kilencedik Európa-bajnoki aranya 50 méteres medencében, amivel beállította az 1996-ban visszavonult Egerszegi Krisztina rekordját.

"A 200 m pillangó elődöntőjében próbáltam tartalékolni, és ez sikerült is. Vegyesen igazából túlélésre játszottam, beugrottam és mentem. Annyit láttam, hogy Goddard kapaszkodik még mellen is, próbáltam előtte maradni. Óriási úszás, nagyon nagy verseny volt, nem számítottam rá, hogy a brit ilyen jó időt tud úszni - értékelt Cseh. - Annyi teendőm volt, hogy nem hagyom, hogy kikapjak, meg akartam verni mindenkit. Százötvennél azt mondtam, innen akármi történik, elsőként fogok célba érni. Úgy tűnik, jó úton haladok a londoni olimpia felé, de ahhoz, hogy ott is lehessen keresni valamit, még le kell faragni legalább két és fél másodpercet. Addig még formába kell jönni, és egy kicsit jobban rá is pihenek majd a londoni versenyre" - mondta, hozzátéve, hogy ez volt a legjobb "textiles" ideje.

A címlapról ajánljuk