INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Megvan az első aranyérem Debrecenben

Infostart / InfoRádió
Kettős magyar siker született női 400 méteres vegyesúszásban a debreceni Európa-bajnokságon: az aranyérmes Hosszú Katinka lett, a második helyen pedig Jakabos Zsuzsanna végzett.

A két magyar versenyző, a 2009-es világbajnok Hosszú - aki a legutóbbi két kontinensviadalon második volt ebben a számban -, valamint a 2010-es budapesti Eb-n bronzérmes Jakabos egyformán remekül kezdett és már a pillangó után nagy előnyre tettek szert riválisaikkal szemben.

Azt már a hát után sejteni lehetett, hogy az első két helyezést ők döntik el egymás között. A mellúszás végén Hosszú állt az élen, gyorson pedig állva hagyta Jakabost, így magabiztosan diadalmaskodott. A bronzérmet a cseh Barbora Zavadova szerezte meg.

A nyitónap csapatversenyeiben helytálltak a magyar négyesek: a nők 4x100 méteres gyorsváltójában a Hosszú és Jakabos mellett Mutina Ágnest és Verrasztó Evelynt felvonultató kvartett negyedik lett (3:41.36), míg a férfiak hasonló számában Kozma Dominik, Cseh László, Bernek Péter és Takács Krisztián a hatodik helyen érkezett célba két országos csúcsot is felállítva.

Mindkét magyar döntőbe jutott 100 m férfi háton: a hétfői elődöntőből Bohus Richárd a negyedik (54.35 mp), az ifjúsági olimpiai bajnok Bernek Péter pedig az ötödik (54.47) legjobb eredménnyel biztosította helyét a keddi nyolcas fináléban. Emellett Bohus időeredményével teljesítette a londoni kiküldetést érő olimpiai A-szintet.

A címlapról ajánljuk