eur:
394.28
usd:
370.41
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Mocsai Lajos: Nőtt a presztízsünk

Jelentősen növekedett a magyar férfi kézilabda-válogatott presztízse azzal, hogy több meghatározó nagy csapattal ellentétben kijutott a londoni olimpiára - mondta az InfoRádiónak a szövetségi kapitány.

Mekkora esélyt látott arra, hogy kijut a csapat az olimpiára?

Az építkezés két éve kezdődött, amikor a szlovénok ellen az utolsó 15 percben hétgólos mínuszról kijutottunk a világbajnokságra. Az, hogy az olimpiára kijussunk, egy nagyon magasra kitűzött belső cél volt, de elvárni nagyon nem lehetett a válogatottól. A lengyel, a norvég, az orosz, a német válogatottak - csak hogy a világbajnokság első három-négy helyezettjeit említsem az utóbbi évekből - nincs ott az olimpián. Ebbe a 12 csapatba bekerülni nem azt mondom, hogy lehetetlen, de borzasztó nehéz feladatnak tűnt. Úgyhogy egy álom valósult meg, és nagyon boldogok vagyunk, hogy egy ilyen közösséggel rendelkezünk, amely ezt ki tudta harcolni.

A svédek elleni utolsó mérkőzésen mennyire tartalékolt a csapat, mennyire volt az barátságos mérkőzés?

Nincsen barátságos mérkőzés a nemzeti válogatottnál, miután magyar emberek pénzt és időt áldoznak arra, hogy drukkoljanak a csapatnak, hogy kiutazzanak. A magyar nemzeti válogatott olyan karakterű csapat, amely soha nem hajlandó egyetlen egy pontot sem ingyen adni. Aki ott volt velem az utolsó eligazításnál, az tudja, hogy én ezt az olimpiai felkészülés első állomásának tekintettem. Azok a játékosok kaptak lehetőséget, akik az előző két mérkőzésen nem játszottak, vagy kisebb szerephez jutottak. Bizonyíthattak, hogy meghatározóak lehetnek a következő időszakban. Az más kérdés, hogy az a keménység, azok az ütközések esetleg, amelyek jelen vannak egy sorsdöntő mérkőzésen, itt nem olyan intenzitással voltak jelen. Ebből adódóan a két csapat átölelte egymást, az edzők 20-30 éve küzdenek egymással. Azt hiszem, meleg szívvel gratuláltunk, és mondtuk, hogy Londonban kint vagyunk. Úgyhogy fontos meccs volt, és nagyon örültünk neki.

Hogyan készül a válogatott az olimpiára, mi lesz a következő program?

Van egy kéthetes felkészülési program a norvégiai világbajnoki selejtezőre Norvégia ellen. Mi ugye a legnehezebb csapatot kaptuk. Ez júniusban lesz, majd utána négy hét olimpiai felkészülés következik. Már bejelentkeztek a franciák, hogy szeretnének velünk játszani, és a többiek, úgyhogy jelentősen növekedett a nemzetközi presztízsünk, így nagyon komoly programot tudunk végrehajtani.

Említette, hogy több erős csapat nem lesz kint az olimpián. Nyilván nem tudjuk még a csoportbeosztásokat sem, de ön milyen eredménnyel lenne elégedett?


Ezt május 30-ára hagynám, de azt gondolom, hogy ha a legjobb hatba jönnénk, az fantasztikus eredménye lenne a magyar kézilabdának.

Hanganyag: Domanits András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×