eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Biros: "Elszúrtuk, elfáradtunk"

A magyar férfi vízilabda-válogatottnak döntőt kellett volna játszani az eindhoveni Európa-bajnokságon - mondta az InfoRádiónak Biros Péter csapatkapitány. A szintén háromszoros olimpiai bajnok Kásás Tamás szerint a bronzérem jó kiindulási pont lesz a londoni felkészülés elején.

Rendkívül feszült a helyzet egy olyan kiélezett meccsen, mint amilyen a Montenegró elleni elődöntő volt - mondta Biros Péter a 14-13-ra elveszített meccsről. A világklasszis játékos beszélt arról is, hogy a meccs szünetében csapatkapitányként valóban felemelte a hangját. Meg kellett beszélni bizonyos dolgokat, ilyenkor az ember hangosabb egy uszodában, az ilyen ütközeteket nem lehet húszas pulzussal végigjátszani - tette hozzá.

Biros Péter kiemelte, hogy a játékosok is tudták, mit kell tenni a döntőbe jutáshoz, ez azonban most nem sikerült. Volt lehetőségünk a győzelemre, voltak emberelőnyös helyzetek is, ezeket azonban elszúrtuk, elfáradtunk - mondta a csapatkapitány, aki kiemelte, hogy meccset nem szokott visszanézni, de az elődöntőt újra megnézi. Biros Péter szerint a pillanatnyi helyzetek döntötték el a Montenegró elleni elődöntőt.

Nekünk döntőt kellett volna játszani, a szerb és magyar együttes kiemelkedik a mezőnyből - hangsúlyozta a háromszoros olimpiai bajnok pólós, aki a megnyert bronzmeccsen hat gólt lőtt a tizenkét találatból.

A szintén háromszoros olimpiai bajnok Kásás Tamás szerint az elrontott emberelőnyök miatt Montenegró ellen nem érdemelte meg a magyar válogatott a döntőbe jutást. A bronzérem megszerzését nagy sikernek tartja, szerinte ez az eredmény jó kiindulási pont lesz az olimpiai felkészülés elején.

Kásás Tamás tavaly nyáron ideiglenesen visszavonult a válogatottól, és a sanghaji világbajnokságon nem játszott, de idén újra élvezte a játékot a nemzeti együttesben. Az olasz Pro Recco légiósa elmondta, hogy természetesen az ötkarikás játékokon is az arany a cél, de több csapat is esélyes a győzelemre.

A londoni győzelemhez Kásás szerint az kell, hogy kevesebb legyen a csapat játékában a hullámzó teljesítmény meccs közben. Kiemelte: nem zavarta a magyar együttest a hirtelen kapott több emberelőny az elődöntőben, de rosszul használták ki a ziccereket, ezen is javítani kell majd az olimpiáig.

Nehéz volt felpörögni az elveszített elődöntő után, ám már csak dacból is felszívták magukat és az első meccshez hasonlóan ismét legyőzték a világbajnok olaszokat - tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×