eur:
389.3
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Kemény Dénes: Könnyebb lesz nyerni idén

A győzelem a célja a magyar férfi vízilabda-válogatottnak a január 16-án kezdődő eindhoveni Európa-bajnokságon - mondta az InfoRádiónak Kemény Dénes. A szövetségi kapitánynak ezúttal a center Kis Gábort és a kapus Nagy Viktort is nélkülöznie kell.

Az előző év negatívuma az volt, hogy a világbajnokság utolsó két meccsét elveszítette a férfi vízilabda-válogatott, és az egész tornán összességében sok gólt kapott - kezdte értékelését Kemény Dénes. A szövetségi kapitány kiemelte: annak viszont örülni lehet, hogy a magyar csapat utolérte a legjobbak szintjét, ami figyelmeztetés lehet az ellenfeleknek, és könnyebb lesz őket legyőzni az idén.

Péntektől vasárnapig a székesfehérvári nemzetközi tornán az olasz, a német és a kanadai válogatott lesz a magyarok ellenfele, majd jövő szerdán ugyancsak az erőfelmérés jegyében még a horvát válogatottal is találkoznak

A keret összetételéről, vagyis az Eb-re utazó 13 főről a Volvo Kupa után, annak tapasztalatai alapján dönt a kapitány.

"Nem kis fejtörés lesz kijelölni a tizenhárom játékost, noha 15 év tapasztalata azért segít" - mondta a szakvezető, aki szerint az ezúttal felettébb szokatlan időpontban zajló esemény segít a formába hozásban, a csapatjelölésben és a jó Eb-szereplésben egyaránt, de abban is, hogy a közönséget kiszolgálja a válogatott.

Kemény Dénes hangsúlyozta, hogy az Európa-bajnokságon is minden meccset meg akar nyerni a válogatott, komolyan veszik majd a viadalt. Ha az olaszok elleni első csoportmeccset megnyeri az együttes, akkor már az elődöntőre készülhet, de ha kikap, akkor a negyeddöntőben is nehéz ellenfél vár rá - tette hozzá.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×