INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

A köztévére kerül a Formula-1

InfoRádió / MTI
2012-től négy évig az m1 közszolgálati tv-csatornára kerül a Formula-1-es világbajnoki futamok közvetítése, így a Magyar Nagydíjé is. Az erről szóló megállapodást Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója és Böröcz István, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója írta alá.

A Hungaroring Sport Zrt. keddi tájékoztatása szerint január közepén közösen mutatják be a közvetítésben részt vevő stábot, és a Formula-1 rajongói már február elején, a McLaren jövő évi versenyautójának bemutatójától kezdve folyamatosan értesülhetnek kedvenc sportáguk legfontosabb eseményeiről.

"A megállapodást éppen arra az időszakra kötöttük, amíg hazánknak szerződése van a Formula-1-es futam rendezésére" - fogalmazott Gyulay Zsolt. "Az előzetes megbeszélések alatt meggyőződhettem, hogy a közvetítési jogok jó kezekbe kerültek, és a közönség igényes kiszolgálása biztosított a következő években. Január közepén tartunk majd egy közös sajtótájékoztatót, ahol egyrészt bemutatkozik a közvetítésekben részt vevő stáb, másrészt az MTVA részéről ismertetni fogják az egész évre vonatkozó elképzeléseiket. Annyit például már most elárulhatok, hogy a sportág televíziós felvezetése a McLaren 2012-es versenyautójának február eleji bemutatójával kezdődik majd."

A címlapról ajánljuk