eur:
394.58
usd:
370.87
bux:
66500.28
2024. április 16. kedd Csongor

A Chelsea elvette a Man City veretlenségét

Hiába vezetett a második perctől a Manchester City a Stamford Bridge-en, még pontot sem tudott szerezni. A Chelsea előbb kiegyenlített Raúl Meireles találatával, majd a hajrában a csereként beállt Frank Lampard büntetőből a győztes gólt is belőtte. Akkor már - Gael Clichy kiállítása miatt - emberhátrányban futballozott a listavezető.

Nem jelentett jó óment a hétfőig nyújtott futballhétvégén egy rangadón nagyon gyorsan gólt szerezni. Ahogy a Real Madrid a Barcelona ellen, úgy a Manchester City a Chelsea ellen nem tudott élni a lehetőséggel.

A listavezető Mario Balotelli góljával a 2. perctől vezetett, a Chelsea a portugál Raúl Meireles révén egyenlített a 34. percben. Az első játékrész inkább a vendégeké volt, a londoni Kékek elégedettek voltak a döntetlennel is.

A második félidőben döntőnek bizonyult, hogy a francia Gael Clichy megkapta a második sárga lapját, s így a pirosat is. A Chelsea élni tudott az emberelőnnyel, a 82. percben Sturridge labdájába Joleon Lescott beleütött a tizenhatoson belül, a büntetőt pedig frank Lampard gólra váltotta.

A Manchester Citynek ez volt az első bajnoki veresége az idényben. Előnye két pontnyira olvadt a Manchester United előtt, s hét a harmadik helyre feljött Chelsea-vel szemben. (A Kékekhez hasonlóan 31 pontos Tottenham, miután egy meccsel kevesebbet játszott, a vesztett pontokat tekintve még közelebb van a Cityhez.). Roberto Mancini csapatára vasárnap is nehéz próbatétel vár: az Arsenalt fogadja Manchesterben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×