eur:
389.14
usd:
361.07
bux:
68083.63
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Nyert a Barcelona, de Piqué veszélyben

Csökkentette a Real Madriddal szembeni hátrányát a Barcelona, miután kedd este 4-0-ra nyert a Rayo Vallecano elleni bajnoki mérkőzésén. A katalánok ezzel rekordot írtak: 11 hazai bajnoki mérkőzésükön nem kaptak gólt.

Andres Iniesta visszatért a csapatba, s ez jót tett a Barcának. Ugyan a Rayoé volt az első helyzet, de aztán a bajnok belelendült, s simán nyert. A találkozó "érdemi része" 49 perc alatt lezajlott, addigra Alexis Sánchez két, David Villa és Lionel Messi egy-egy gólt szerzett.


A katalánok a legutóbbi 11 hazai mérkőzésüket 34-0-s gólkülönbséggel zárták, korábban a spanyol élvonal történetében még egyetlen csapat sem maradt 11 hazai meccsen kapott gól nélkül.

A mérkőzésen Gerard Pique megkapta az ötödik sárga lapját, ami miatt biztosan nem léphet pályára a hétvégi, a Levante elleni bajnoki találkozón. Ugyanakkor veszélybe került szereplése az El Clásicón is, miután a spanyol liga 2011-es szabályváltoztatása szerint, ha egy futballista kiprovokálja az ötödik sárga lapját, hogy ezzel egy kevésbé fontos mérkőzésen letöltse a büntetését, a pihenő egy helyett két mérkőzés is lehet.

A mérkőzést azért hozták előre, mert a Bajnokok Ligája védőjeként a Barcelona december közepén, a Real Madrid elleni mérkőzés után a klubvilágbajnokságon vesz részt. Az egy mérkőzéssel többet játszott Barcelona hátránya 3 pontra csökkent a Real Madriddal szemben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×