eur:
389.02
usd:
361.9
bux:
68900.51
2024. május 9. csütörtök Gergely

Overdose nem mehet Hongkongba

Bár meghívták Overdose-t, a magyar csodaló mégsem vehet részt Hongkongban a Távol-Kelet legnagyobb sprintfutamán.

A pannoniaoverdose.hu keddi beszámolója szerint ennek egy helyi rendelkezés az oka. A hongkongi versenyszervező 26 nappal a futam előtt közölte, hogy az ottani Mezőgazdasági, Halászati és Természetvédelmi Hivatal egy 1992-es lóinfluenza-járvány miatt csak azon lovak beutazását engedélyezi, amelyek 15 meghatározott országban töltötték az elmúlt 60 napot, és ezek között Magyarország nem szerepel.

"Még szeptember elején, tehát úgy 100 nappal a versenyt megelőzően vettük fel a kapcsolatot a hongkongi futam szervezőivel, ezt az információt ők viszont csupán 26 nappal a futam előtt közölték. Pedig különösebb akadálya nem lett volna, hogy Overdose-t szeptember végén vagy október elején kivigyék, mondjuk Németországba" - olvasható a honlapon.

Figyelembe véve, hogy Overdose idén mindössze négy versenyen állt rajthoz, a ló stábja már a meghívást önmagában nagy eredménynek értékelte, mivel a legfeljebb 14 lovat felvonultató mezőnybe 92 - köztük 15 Group I-es versenyen nyerő - telivér szeretett volna bekerülni.

Overdose november 13-án Rómában győzött Group III-as versenyen. Előtte a Royal Ascoton versenyzett még júniusban, s kiváló futással negyedik helyen ért célba. A tavaly augusztusig veretlen, sorozatban 14 futamot megnyerő ló 12 győzelem után savós patairha-gyulladást kapott 2009-ben, mellyel veszélybe került karrierje, ám 2010-ben vissza tudott térni. Tavaly augusztusban ugyan csak hetedik lett a baden-badeni Goldene Peitschén, majd idei hoppegarteni sikere után a Haydock Parkban is, a Royal Ascoton azonban újfent bizonyította egyedülálló tehetségét.

Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×