eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Mezmizéria több válogatottnál

A labdarúgó Európa-bajnokságra készülő csapatok nagy része a napokban játszott barátságos vagy tétmérkőzéseken mutatja be új mezét, több országban azonban komoly kritikát váltottak ki az új szerelések.

A leghevesebben a lengyel szurkolók reagáltak, miután meglátták, hogyan néz ki a válogatott legújabb szerelése. Az új mezt múlt pénteken, az olaszok elleni barátságos találkozón viselték először a futballisták. Bronislaw Komorowski államfő - és több tízezer honfitársa - magyarázatot vár a labdarúgó-szövetség illetékeseitől arra, miért tűnt el a lengyel címer, a koronás sas a mezről.

A lengyelek a múlt pénteki 2-0-ás vereség alkalmával Wroclawban a török nemzeti együttes dresszére nagyon hasonlító fehér mezt viseltek, amelynek bal oldalán a lengyel szövetség új - körvonalaiban a sast is ábrázoló - emblémája kapott helyet. Szurkolók ezrei tiltakoznak, és nem hajlandóak megvenni a válogatott új dresszét. A szövetség azzal magyarázta a változtatást, hogy a nemzeti címerrel ellentétben ez az embléma jogilag védett, így nem lehet majd hamisítani a mezeket.

A mezekkel Olaszországban is gondok vannak, ugyanis fordítva hímezték az olasz labdarúgó-válogatott hivatalos mezére a nemzeti trikolór színeit. A négyszeres világbajnok együttest már hét éve szponzoráló sportmárka divatosabb, modernebb és nagyobb teljesítményt biztosító dresszbe öltöztette a játékosokat. A retro stílusú mez a testhőmérsékletet is képes szabályozni, viszont nem hibátlan.

Az égszínkék dressz gallérján végigfutó csíkon az olasz nemzeti színek rossz sorrendben szerepelnek, felül van a piros és alul a zöld. A sajtó szerint az új mezzel Itália Magyarországnak öltözik. Emlékeztettek, hogy 1990-ben az olasz vasutak is tévedésből a magyar trikolórral díszítette az olasz szerelvényeket, amelyeket utána mind át kellett festeni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Támadnak az oltásellenesek Magyarországon - Máris itt az első válasz a veszélyre!

Támadnak az oltásellenesek Magyarországon - Máris itt az első válasz a veszélyre!

Az oltásellenesség hazai helyzetéről készül felmérés a gyermek háziorvosi praxisokban, miután egyre több gyermekorvost jelentenek fel szülők amiatt, mert nem adnak mentesítést a kötelező védőoltások alól. Erről Kántor Irén, a Házi Gyermekorvosok Egyesületének (HGYE) új elnöke beszélt a Portfólio-nak egy háttérbeszélgetés után, amelyen többek között kiderült, hogy folyamatosan nő az országban a betöltetlen gyermek háziorvosi praxisok száma, ami jelenleg 150, valamint, hogy továbbra is magas, 62 év a szakmában dolgozó doktorok átlagéletkora. Szó volt az iskolai igazolásokról, az új ügyeleti rendszerről, valamint arról is, hogy a gyermek háziorvosok miként próbálnak meg harcolni az egyre nagyobb mértékű gyermekkori elhízással.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 19. 08:53
×
×
×
×