eur:
388.98
usd:
360.96
bux:
68882.55
2024. május 7. kedd Gizella

A címvédő is a Győr BL-csoportjában

A címvédő Larvik, a dán Midtjylland és a spanyol Itxako Navarra lesz a Győr ellenfele a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjében. A KEK és az EHF Kupa nyolcaddöntőjében legyőzhető ellenfelek várnak a magyar együttesekre.

A BL-ben a Győr - mivel csoportelső lett - a középdöntőben egy másik elsőt, a címvédő Larvikot, valamint két csoportmásodik együttest a dán Midtjyllandot és a spanyol Itxako Navarrát kapta.

Konkoly Csaba, az ETO vezetőedzője azt mondta: a feladat adott, ezt a három ellenfelet kell legyőzni.

"Az már a sorsolás előtt tudott volt, hogy nem nagyon, hanem nagyon-nagyon erős csapatokat kapunk. A Larvik címvédő, míg a spanyolok képesek arra, hogy beleszóljanak az első két hely sorsába. A Midtjylland erejét nem ismerem, de sokat mond, hogy a Trondheimnél volt jobb. Ebből a csoportból kell továbbjutó helyen végeznünk. A másik ágról a Valcea kiemelkedik a mezőnyből, és a románok mellett a Buducsnosztot várom az elődöntőbe" - fogalmazott Konkoly.

A BL középdöntőjében:
1. csoport: Larvik (norvég), Győr, Itxako Navarra (spanyol), FC Midtjylland (dán)
2. csoport: Buducsnoszt Podgorica (montenegrói), Oltchim Valcea (román), Krim Ljubljana (szlovén), Metz (francia)

A kvartettekből az első két helyezett jut az elődöntőbe, ahol az elsők a másodikakkal találkoznak, és a visszavágó lesz majd a csoportgyőztesek otthonában.

A középdöntő játéknapjai: 2012. február 4/5. (Navarra-Győr), 11/12. (Győr-Mydtjylland), 18/19. (Győr-Larvik), 25/26. (Mydtjylland-Győr), március 3/4. (Győr-Navarra), 10/11. (Larvik-Győr)

A KEK-ben a címvédő FTC az orosz Rosztovval, a Debrecen a spanyol Mar Saguntóval, a Fehérvár pedig a szerb Zajecarral találkozik.

Az EHF Kupában a Vác a török Piyangóval került össze, míg a Békéscsaba a Mar Alicantéval játszik majd a nyolc közé jutásért.

Címlapról ajánljuk

Horváth Péter a matematikaérettségiről: nagyon korrekt volt a feladatsor

A korábbi évekhez képest könnyebbnek mondható az idei matematikaérettségi – vélekedett az InfoRádióban Horváth Péter matematikatanár, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke. Saját tanítványain is azt látta, hogy a felkészült diákokat nem érhette komolyabb meglepetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Kis-Benedek József
biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×