eur:
390.88
usd:
366.7
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

A Man City most "csak" öt gólt rúgott

A Liverpool Luis Suárez duplájával fordított a Stoke ellen, a Manchester City a United elleni hatos után most a Wolverhamptonnak lőtt egy ötöst. A Chelsea tíz emberrel, hosszabbításban csikarta ki a győzelmet az Everton pályáján. Blackburnben kiesett a labdarúgó Premier League-ben még veretlen Newcastle. A Ligakupáért játszottak Angliában.

A Pool ellen Jones a 44. percben megszerezte a vezetést a Stoke-nak, ezt Luis Suárez kiegyenlítette a második félidő elején. Kenny Dalglish mindenképpen el akarta kerülni a hosszabbítást, a hajrára behozta Craig Bellamyt. Jó húzásnak bizonyult, megélénkült a Vörösök támadójátéka - a győztes gól pedig az ő, valamint a beadást fejesével gólra váltó Luis Suárez érdeme volt.

A Manchester City tartalékosan is túl erős volt a Wolverhampton Farkasainak. David Silva és Agüero át sem öltöztek, Balotelli a kispadon üldögélt, Milner csak az utolsó percekre szállt be. Így is remekelt a City. A United ellen 237 másodperc kellett a hajrában egy triplához, most 230 alatt szereztek a Kékek az első félidőben három gólt. Edin Dzeko két gólt is szerzett, egyet Johnson, egyet Nasri lőtt, az ötödik öngólból esett.

A Newcastle United fordulatos mérkőzésen, 120 perces csatában kapott ki a Blackburn Rovers pályáján. Különleges meccs volt, a Rovers 2-0-ra vezetett, de a rendes játékidőt követő néhány perces hosszabbításban a Szarkák kiegyenlítettek. A 2x15 percben mind a két csapat szerzett egy-egy gólt, majd a 120. percben, amikor már mindenki elkönyvelte, hogy marad a 3-3, Gael Givet gólja a Blackburnt bejuttatta a legjobb nyolc közé.

Versenyben maradt a Chelsea is, mégpedig különleges mérkőzésen. Salomon Kalou góljával vezetést szerzett a londoni csapat az Everton pályáján. Ám a 60. percben Ross Turnbull kapus szabálytalankodott Louis Sahával szemben - ő piros lapot, az Everton büntetőt kapott. Petr Cech beállt a cserepadról, s kivédte Leighton Baines tizenegyesét.

Nem ez maradt a nap egyetlen kihagyott büntetője: Nicolas Anelka is elrontott egyet, vélhetően egy lézertoll fénye megzavarta. Gyerekkori barátját, egykori válogatottbeli társát, Sahát ellenben semmi nem zavarta abban, hogy kiegyenlítsen a 83. percben. Hamarosan az Everton is 10 főnyire fogyott Royson Drenthe kiállítása miatt, ezt pedig a Chelsea kihasználta: Daniel Sturridge megszerezte ötödik gólját az idényben, továbbjuttatva az övéit.

Ligakupa

Wolverhampton-Manchester City 2-5
Blackburn-Newcastle 4-3
Everton-Chelsea 1-2
Stoke-Liverpool 1-2

Korábban

Aldershot-Manchester United 0-3
Arsenal-Bolton 2-1
Cardiff-Burnley 1-0
Crystal Palace-Southampton 2-0

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Nagy napra ébredt a forint, letörheti a fontos szintet

Nagy napra ébredt a forint, letörheti a fontos szintet

Szerdán, azaz május elsején tartja kamatdöntő ülését az amerikai Fed, amelyet este 8 órakor ismerünk meg, és amint ma reggeli elemzésünkben rámutattunk: kulcsfontosságú az, hogy milyen üzeneteket fogalmaz meg a jegybank, amelyek világszerte komoly kilengéseket okozhatnak. A dollár kedd délután óta határozottan erősödött az euróval szemben, de ez egyelőre nem viselte meg a forintot. Sőt, szerda reggel meglódult az illikvid kereskedés mellett, és a jelek szerint készül letörni egy fontos technikai szintet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 1. 09:37
×
×
×
×