eur:
388.02
usd:
360.29
bux:
69016.26
2024. május 9. csütörtök Gergely

Egervári: Nagy csatában leszünk a második helyért

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitány szeretné elérni, hogy a nemzeti együttes játékosai olyan klubokhoz kerüljenek, ahol rendszeres játéklehetőséghez juthatnak. Egervári Sándor az Arénában arról is beszélt, hogy a vb-selejtezők során nagy harc várható a második helyért.

Nem lehetünk elégedetlenek a magyar labdarúgó-válogatott szereplésével az Európa-bajnoki selejtezősorozatban - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a szövetségi kapitány. Egervári Sándor kiemelte: kettős előrelépés történt, mert a harmadik helyen végzett csapat több pontot szerzett, mint legutóbb, emellett új csapat épült, több fiatal is bekerült a válogatottba. A szakvezető szerint a tavaly ősszel, a nyitókörben a svédországi vereség is kellett az előrelépéshez, mert abból is levonta a válogatott a tanulságokat.

A világbajnoki selejtezőcsoportról a szövetségi kapitány azt mondta, hogy Hollandia kiemelkedik, de várhatóan a török, a román, az észt és a magyar együttes nagy csatát fog folytatni a második helyért, keresztbeverések is várhatóak. Egervári Sándor azt reméli, a hétfői egyeztetésen sikerül elérni, hogy Hollandia ellen hazai pályán kezdje a sorozatot a magyar alakulat, mert abban bízik, hogy az Eb után meg lehet fogni a riválist.

Problémát jelent az is, hogy a csatárok nem játszanak jelenleg rendszeresen - emelte ki. A szövetség kapitány szerint az MLSZ-nek el kell követni mindent, hogy a futballisták olyan klubhoz kerüljenek, ahol állandó lehetőséget kapnak. A szakvezető emlékeztetett arra, hogy a játékosok segítsége érdekében korábban előterjesztést tett az MLSZ elnökségének, de a jogi háttér nem tesz lehetőséget erre.

Egervári Sándor arról is beszélt, hogy a bajnokságban gyengébben szereplő Videoton válogatott játékosai, így Elek Ákos és Sándor György nincsenek olyan jó formában, mint az előző évben.

Hanganyag: Dénes Tamás

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kész az új program, a merkeli örökséget hátrahagyva lépne kormányra a CDU

Kész az új program, a merkeli örökséget hátrahagyva lépne kormányra a CDU

A hatalom visszaszerzésére törekszik a német Kereszténydemokrata Unió (CDU). Németország legnagyobb konzervatív pártjának kongresszusa elfogadta az új programot: a hetvenoldalas dokumentum a korábbi, immár tizenhat éves programot váltja fel, amely felett eljárt az idő. A párt felett azonban aligha, a 2021-es választási kudarc után mára ismét Németország legerősebb pártjává vált.

Hszi Csin-ping: sok sikert kívánok Magyarország soros EU-elnökségéhez

A Budai Vár Oroszlános udvarában ünnepélyes katonai ceremónia keretében Sulyok Tamás köztársasági elnök fogadta Hszi Csin-ping kínai államfőt. Az eseményen jelen volt Orbán Viktor miniszterelnök is. A Sulyok Tamás államfővel folytatott beszélgetésen a magyar köztársasági elnök elfogadta Peking meghívását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.10. péntek, 18:00
Such György a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke
Erdély Csanád a magyar jégkorong-válogatott csapatkapitánya
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×