eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

A Bayern Nápolyban folytatná remek sorozatát

Egy mérkőzést késő délután, hetet este rendeznek ma a labdarúgó Bajnokok Ligájában. A sláger az A csoport két összecsapása, de a Real Madrid-Lyon mérkőzés is kifejezetten közönségcsalogató lehet. A Manchester United ezúttal Bukarestben játszik.

A sorsolás után halálcsoportnak nevezett, német, olasz, spanyol és angol csapatot is tömörítő kvartettből kiemelkedik a Bayern München. A bajorok legyőzték már a Villarrealt és a Manchester Cityt, ezúttal pedig Nápolyban játszanak. Jupp Heynckes együttese az első Bundesliga-forduló óta mindössze egy mérkőzését nem nyerte meg, az döntetlen lett.

Walter Mazzarri, a dél-olasz együttes edzője azt mondta, tisztelik a Bayernt, de nem félnek tőle. Mindazonáltal tisztában van azzal, hogy csapatának óriásit kell javulnia a hétvégi formájához képest, a Napoli ugyanis meglepő vereséget szenvedett a San Paolóban a Parmától. Ez volt fél év után a csapat első hazai veresége.

A Bayernben többen is nagyszerű formában vannak, de mindükön túltesz Mario Gomez, aki az idényben 11 mérkőzésen 15 gólt szerzett eddig. Gomez gólképességére nagy szükség lesz: amióta 2008-ban visszatért a Napoli az európai porondra, még nem kapott ki hazai pályán, sőt, a legutóbbi hat nápolyi mérkőzésén még gólt sem kapott.

A Manchester City eddig a nemzetközi porondon nem tudta megközelíteni bajnoki formáját, a hazai, a Napoli elleni döntetlen után kikapott Münchenben. Ezért (is) mondta Roberto Mancini edző, hogy kötelező győznie a csapatának. Mario Balotelli még az eltiltását tölti majd, ellenben az Aston Villa ellen pihenő Sergio Agüero játékára van némi esély. Mancini számít az argentinre, aki jól ismeri a Villarreal játékát - még a spanyol ligából.

A Manchester United Bukarestben lép pályára, az Otelul Galati ellen. A hazai csapat rosszul játszik, meg sem közelíti a román bajnokságban tavaszi formáját. A United legutóbb meglepetésre pontokat veszített a Basel ellen az Old Traffordon, ezeket most "pótolni" akarja, az ismét a kezdő csapatba jelölt Wayne Rooney segítségével.

A Real Madrid az Olympique Lyont fogadja, az elmúlt kilenc évet tekintve hatodszor került össze a két csapat. Bár a franciák mérlege jobb, februárban, az OL egykori csatára, Karim Benzema góljának is köszönhetően Mourinho csapata lépett tovább. Ez a két csapat kezdte a legjobban a csoportját, a Madridnak hat, a Lyonnak négy pontja van két forduló után.

A keddi program:
Bajnokok Ligája, csoportkör, 3. forduló:
A csoport:
Napoli (olasz)-Bayern München (német) 20:45 ó
Manchester City (angol)-Villarreal (spanyol) 20:45 ó
B csoport:
CSZKA Moszkva (orosz)-Trabzonspor (török) 18:30 ó
Lille (francia)-Internazionale (olasz) 20:45 ó
C csoport:
Otelul Galati (román)-Manchester United (angol) 20:45 ó
FC Basel (svájci)-Benfica (portugál) 20:45 ó
D csoport:
Real Madrid (spanyol)-Olympique Lyon (francia) 20:45 ó
Dinamo Zagreb (horvát)-Ajax Amsterdam (holland) 20:45 ó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Zelenszkijt körözési listára tették, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Zelenszkijt körözési listára tették, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Tegnap nagyon veszélyes tendenciának nevezte a Kreml szóvivője, hogy európai politikusok folyamatosan az ukrajnai konfliktusba való közvetlen beavatkozás lehetőségéről nyilatkoznak - ezt megelőzően a pozsonyi külügyminisztérium közölte, hogy Szlovákia aktívan részt fog venni az ukrajnai béke megteremtéséről Svájcban júniusban rendezendő nemzetközi konferencián, és határozottan a békés megoldás mellett áll ki. A fronton is zajlanak az események: magyarázkodásra készült egy dél-afrikai katonatiszt az orosz médiában, amiért az Ukrajnában zsákmányolt NATO-harcjárművek közt felbukkant egy dél-afrikai gyártmányú Mamba páncélos is. Ukrajna keleti részén két kulcsfontosságú város körül továbbra is heves harcok folynak, egyre nagyobb veszélyben Bahmut. Háborús híreink szombaton, percről percre.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×