eur:
389.39
usd:
363.15
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Az angolok mérgesek Rooney miatt - videókkal

Anglia kijutott az Európa-bajnokságra, de az első meccsére elveszítette Wayne Rooneyt. A dánok, a portugálok és a norvégok között élesedik a helyzet. Melyik csapat lesz a második helyezett a spanyolok mögött? Helyzetkép a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők G, H és I csoportjáról.

A G csoport rangadóján az angolok 2-0-s vezetésük után 2-2-re végeztek Podgoricában, Ashley Young és Darren Bent góljai után a montenegróiak "feltámadtak", s a 91. percben kiegyenlítettek. A háromoroszlánosok szempontjából ez nagy gond, az már inkább, hogy a rossz idegállapotban lévő Wayne Rooney egy felesleges szabálytalanság után piros lapot kapott. A válogatott első számú játékosa szinte biztosan kihagyja így az Eb-döntő első angol meccsét.

Az angol sajtóban Fabio Capello védekezésre kényszerült, jó döntés volt-e egyáltalán, hogy az édesapja és családtagjai letartóztatása miatt rossz idegállapotban lévő Rooneyt játszatta. Nem nehéz elképzelni, hogy ha kikaptak volna az angolok, aztán elveszítik a csoportelsőséget, mit kapott volna Capello, ha mellőzi Rooneyt...


Az angol válogatottnak a pénteki volt a 900. mérkőzése története során, s mindössze két játékosa akad, akit kétszer is kiállítottak a mérkőzésein. Az egyik David Beckham, a másik Wayne Rooney.

Még egy érdekesség, a hazaiak kapuját a magyar NB I-ben csak tartalék, Mladen Bozsovics, a Videoton kapusa védte. Az értékelések szerint idegesen kezdett, de aztán belejött, a gólokról nem tehetett.

Wales-Svájc 2-0
Montenegró-Anglia 2-2
Az állás: 1. (és már Eb-résztvevő) Anglia 18 pont/8 mérkőzés, 2. Montenegró 12/7, 3. Svájc 8/7, 4. Wales 6/7, 5. Bulgária 5/7

A H csoportban a dánok simán, 4-1-re nyertek Cipruson, legjobbjuk, az örökifjú immár 111-szeres válogatott Dennis Rommedahl két gólt is szerzett. A portugálok gólzáporos mérkőzésen nyertek 5-3-ra - meglepő, hogy Cristiano Ronaldo nem volt a gólszerzők között. (Nani 2, Postiga, Moutinho, Eliseu)



A két csapat kedden egymás ellen játszik Koppenhágában, egy döntetlennel akár mindkettő továbbléphet, például, ha a svédek kikapnak a hollandoktól. A dánoknak nyerniük kell a csoportelsőséghez. A pótselejtezőre még esélyes norvégok a ciprusiakat fogadják.



Portugália-Izland 5-3
Ciprus-Dánia 1-4
Az állás: 1. Portugália 16 pont/7 mérkőzés, 2. Dánia 16/7, 3. Norvégia 13/7 (7-6), 4. Izland 4/8, 5. Ciprus 2/7

Az I csoportban a már továbbjutott spanyolok a 23. percben már 2-0-ra vezettek Juan Mata és Xabi Alonso góljával, ez is maradt a végeredmény. Ezzel a csehek maradtak ugyan a második helyen, de ma este a skótok megelőzhetik őket, ha a papírformának megfelelően nyernek Liechtensteinben.



Az utolsó játéknapon a spanyolok a skótokat fogadják, a csehek a litvánokhoz utaznak - valószínű, hogy a sorozat elején csak vergődő csehek mégis elérik a pótselejtezőt.

I csoport:
Csehország-Spanyolország 0-2
Liechtenstein-Skócia (szombat)
Az állás: 1. (és már Eb-résztvevő) Spanyolország 21 pont/7 mérkőzés, 2. Csehország 10/7, 3. Skócia 8/6, 4. Litvánia 5/7, 5. Liechtenstein 4/7

Címlapról ajánljuk
Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi – Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi – Híreink az ukrán frontról csütörtökön

ATACMS típusú nagy hatótávolság rakétákkal lőtte az ukrán haderő Luhanszkot, több tucat orosz katona meghalt. Támadás érte Odesszát, legalább 13 áldozatról tudni, többnyire civilekről. Valószínűleg kilőtt az orosz haderő egy amerikai HIMARS-rendszert. Az orosz haderő tovább nyomul Ocseretinétől nyugatra. Ukrajna szerint 120 összecsapás történt 24 órán belül az orosz alakulatokkal. Svájcban béketárgyalás lesz a háború lezárásáról, de Oroszország nem megy el. Moszkva ma bejelentette: orosz kézre került a donyecki Berdicsi. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×