eur:
389.63
usd:
361.94
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Fabregas a Barcelonáé: hazatért a világbajnok

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Arsenal vasárnap késő este hivatalos honlapján jelentette be: megállapodott a Barcelonával Cesc Fabregas eladásáról. A hírről Andoni Zubizarreta, a katalán együttes sportigazgatója is beszámolt a TVE spanyol televízió élő adásában a gránátvörös-kékek Real Madrid elleni spanyol Szuperkupa-meccse közben. A játékosért a Barcelona és a Milan futott versenyt, de a spanyol és az angol sajtó szerint ebben az ütközetben az olasz bajnoknak nem sok esélye volt.

"Világosan elmondtuk, hogy nem akarjuk elengedni Ces-t, és továbbra is ez a helyzet. Azonban tudomásul vesszük Cesc vágyát, aki vissza akar térni hazájába, és most elfogadtuk a Barcelona ajánlatát érte. Köszönjük Cescnek mindazt, amit az Arsenalnak adott, és sok sikert kívánunk neki a jövőben" - nyilatkozta Arsene Wenger, az Arsenal menedzsere az angol klub hivatalos honlapjának.

Fabregas hétfőn az orvosi vizsgálaton esik át Európa legjobb klubcsapatánál, és utána aláírja új, ötéves szerződését. A vételár 40 millió euró, amelyből 29 milliót a Barcelona készpénzben fizet ki, hatot bizonyos feltételek teljesülése esetén utalnak át, míg ötöt Fabregas fizetéséből utalnak át.

A 24 esztendős Fabregas 16 évesen került a katalánoktól az Arsenalhoz, ahol a felnőttek között 303 meccsen 57 gólt szerzett. Értékét jól jelzi, hogy Arsene Wenger még csapata ázsiai túrája előtt azt nyilatkozta: az Arsenal többé nem tekinthető nagy klubnak, ha eladja Fabregast és Nasrit, "mert a nagy klubok megtartják a nagy játékosaikat, ezzel üzennek a többi nagy klubnak, hogy nem portyázhatnak nála."

A Milan nagy klubként bátran portyázott az Arsenalnál. Sajtóértesülések szerint az olasz bajnokcsapat is megadta volna a 40 millió eurót a játékosért (elsősorban két szponzorának a Fly Emiratesnek és az Indesitnek a jóvoltából), végül Fabregas döntött a katalán csapat mellett. A játékos boldog, hogy visszatérhet nevelőegyesületéhez, ahhoz a csapathoz, ahol világ- és Európa-bajnok csapattársai sora várta őt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×