eur:
389.14
usd:
362.09
bux:
67959.07
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Gyulay: A Formula-1 nem néhány ember óriási biznisze

Pótolhatatlan veszteség lenne a Hungaroring Sport Zrt.-nek, ha a sérülése után lábadozó Robert Kubica távolléte miatt a lengyel szurkolók nem jönnének el a Formula-1-es Magyar Nagydíjra - mondta az InfoRádiónak Gyulay Zsolt.

Tragikus volt a helyzet, amikor átvettük a Hungaroring Sport Zrt.-t - mondta az InfoRádiónak a cég elnök-vezérigazgatója, aki hozzátette: rengeteget dolgoztak azon, hogy stabilizálják a vállalatot, és úgy látja: három éven belül lehet pénzügyileg is talpra állítani.

Gyulay Zsolt kiemelte: "fantasztikus" segítség volt a tőkeemelés az első évben, "ezzel ott tudtunk maradni a piacon". Sokkal hatékonyabban kell kihasználnunk azokat a lehetőségeket, amelyeket a futam rejt. Tudomásul kell venni, hogy a Formula-1 nem néhány ember óriási biznisze, hanem országos ügy, mert a versenyen keresztül olyan üzeneteket lehet eljuttatni nézők százmillióihoz, amelyekre jelenleg nincs pénz - hangsúlyozta.

Az állam a pálya megépítése, vagyis 1985 óta nem sok pénzt áldozott a felújításra, bár részleges javítások történtek. Mindenki elismeri, hogy 12-18 milliárd forint hasznot hoz a Formula-1 az országnak. Ebből a pénzből vissza kellene forgatnia valamennyit az államnak a pálya rendbehozatalára, hogy hosszú távon is hasznot hozzon - fűzte hozzá Gyulay Zsolt, aki nagyon tart attól, hogy idén Robert Kubica sérülése miatt nem érkezik a Hungaroringre annyi lengyel néző.

Húsz-harminc ezer lengyel látogatóval lehetne számolni a pilótának köszönhetően, ennek a kiesése komoly problémát fog jelenteni - hangsúlyozta a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×