eur:
389.63
usd:
363.04
bux:
68088.86
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Szigorúbban akarnak fellépni a renitens drukkerek ellen

Az eddiginél szigorúbb büntetést tartana kívánatosnak a renitens szurkolóknak a Cseh Labdarúgó Szövetség.

Az elmúlt két héten két kupamérkőzést is botrányok kísértek. Május 5-én, a Slavia Praha-Sigma Olomouc találkozón - amely a nemzeti kupasorozat egyik elődöntője volt - előbb el kellett halasztani a kezdést, majd az első félidő után félbe kellett szakítani az összecsapást, mert több mint ezer prágai drukker rohant be a pályára, később pedig a Slavia stadionjának irodáiba is megpróbált bejutni.

A fővárosi klub 750 ezer koronás pénzbüntetést kapott, a csapatnak három mérkőzést zárt kapuk mögött kell lejátszania, az elődöntőt pedig 3-0-s eredménnyel az Olomouc javára írták.

A szerdai, Mlada Boleslav-Olomouc kupafinálé során ismét szurkolók futottak be a gyepre, ezért a futballszövetség úgy határozott, felállít egy szakértői csoportot, amely előkészít egy indítványt annak érdekében, hogy az elkövetőket a jövőben akár börtönbüntetéssel is sújthassák ilyen esetekben.

A törvénymódosítási javaslatról - ha elkészül - a cseh parlamentnek kell majd szavaznia, azt azonban egyelőre nem tudni, hogy erre mikor kerülhet sor.

Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×