eur:
388.83
usd:
361.77
bux:
68587.16
2024. május 8. szerda Mihály

FIFA-elnökválsztás: vizsgálat indult Blatter kihívója ellen

Néhány nappal az elnökválasztás előtt a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség bejelentette, hogy megvesztegetés vádjával vizsgálatot indít a posztért harcba szálló katari Mohamed Bin Hammam, valamint a szervezet alelnöke, a trinidadi Jack Warner ellen. Előbbi cáfolja, hogy bármi törvénytelent tett volna.

A két sportvezetőnek a FIFA etikai bizottsága előtt kell megjelennie vasárnap, mindössze három nappal a zürichi elnökválasztás előtt, amelyen Bin Hammam lesz az egyetlen kihívója a jelenleg regnáló Joseph Blatternek.

Bin Hammam május 10. és 11. között a karibi térség futballvezetőivel, köztük Warnerrel találkozott, a vizsgálat pedig azt hivatott majd eldönteni, hogy a katari elnökjelölt a szavazatokért cserébe megvesztegetett-e valakit.

"Ez egy nehéz és fájdalmas nap a számomra. - írta közleményében Blatter kihívója. - De ha van a legcsekélyebb igazság is a világon, akkor ezeket a vádakat elviszi a szél. Ez a lépés kicsit több, mint taktikai húzás azoktól, akik nem bíznak saját képességeikben, hogy sikeresen jöjjenek ki az elnökválasztásból."

Warner neve már egy korábbi megvesztegetési botrány kapcsán is felmerült a FIFA-nál, ugyanis David Triesman, az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) korábbi elnöke azzal vádolta meg: 2,5 millió fontot kért azért cserébe, hogy a 2018-as vb-re kandidáló Angliát támogassa szavazatával.

Warner az Észak- és Közép-Amerikát, valamint a karibi térséget tömörítő konföderáció (CONCACAF) elnöke, amely a 208 FIFA-tagállamból 35-öt foglal magában. A CONCACAF eddig még nem hozta nyilvánosságra, hogy ezzel a 35 vokssal Blattert, vagy Bin Hammamot támogatja-e majd az elnökválasztáson.

Címlapról ajánljuk
Már palesztinbarát sátortábor van Bécs leghíresebb egyetemén is

Már palesztinbarát sátortábor van Bécs leghíresebb egyetemén is

Aktivisták palesztinbarát tiltakozó tábort létesítettek Európa egyik legrégebbi egyetemének udvarán. A mintát az amerikai egyetemek tiltakozói jelentették. A rendőrség kivonult a helyszínre, de nem tiltotta be a tüntetést. A hasonló megmozdulások számos ország egyetemein immár szinte mindennapossá váltak.

Érkezik a kínai elnök, szerdától óriási lezárások jönnek a fővárosban – itt vannak a részletek

Mutatjuk, melyik fővárosi útvonalakon mikor kell jelentős korlátozásra számítani.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×