eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Kubica a jövő héten elhagyja a kórházat

Legkésőbb a húsvéti ünnepek utáni napokban, azaz a jövő hét elején elhagyja a kórházat Robert Kubica, a Renault Forma-1-es istálló lengyel pilótája, aki februárban szenvedett súlyos ralibalesetet.

A 26 éves versenyző a francia csapat hivatalos honlapjának nyilatkozva azt mondta, tervei szerint először hazautazik Monacóba, majd rövid pihenés után Olaszországban kezdi meg a rehabilitációt, s később a könnyített edzéseket. Azt ugyanakkor még nem tudta megmondani, hogy várhatóan mikor ülhet újra versenyautóba.

"A kezemet egyelőre csak bizonyos mértékig mozgathatom, de ez teljesen normális egy ilyen szituációban, a karomban lévő izmok ugyanis még mindig nagyon gyengék, miután hosszú ideig voltam mozdulatlan" - fogalmazott Kubica.

A lengyel pilóta februárban, egy olaszországi raliversenyen bukott és sérült meg, hétórás műtéttel mentették meg a jobb kezét, majd később a vállát, a lábát és a könyökét is megoperálták. Helyét a Renault-nál a német Nick Heidfeld vette át.

Kubica azt mondta, folyamatosan kapcsolatban van a csapattal, mindhárom idei F1-es GP-t megnézte a televízióban, a mérnökök pedig elküldték neki a futamok alatt összegyűjtött adatokat, így gyakorlatilag minden fontos információhoz hozzájutott.

"A srácok nagyszerű munkát végeztek, az autó tényleg olyan jó lett, mint amilyennek tűnt a februári valenciai teszten - mondta. - Biztos vagyok benne, hogy a csapat teljesítménye a továbbiakban is töretlenül javul majd, s újabb remek eredményeket érünk el ebben az idényben."

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×